Gå til innhold

KOMMENTAR: Teknologi er ikke alltid svaret. Vi må tenke også


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+9817234

Det aller største problemet med smittestoff appen er at persondata lagres utenfor kongeriket Norge sine grenser. Ikke are det, personsensitive personopplysninger lagres i løsninger der utenlandske myndigheter har lovmessig rett til å få dataene og leverandørene av tjenestene har en lovmessig plikt til å utlevere dataene når de spørres etter av eget land sine myndigheter.

Lenke til kommentar

Takk for en fornuftig kommentar, Ole Petter Pedersen! Du skriver at "det er ikke utviklernes feil at prosjektet ble skutt ned av Datatilsynet". Joda, det er det. De ble tydelig advart på forhånd mot at GPS var altfor unøyaktig for formålet, og at folk ikke ville akseptere det høye batteriforbruket.(Det finnes noen av oss som har lang erfaring med utvikling av tilsvarende apper.) Men de ignorerte arrogant alle advarsler, også den om at folk ikke ville akseptere å bli sporet hele døgnet. Så - en SmitteFLOPP er det absolutt - slik du sier. Den var forventet. At helsemyndigheten fortsatt forsvarer appen, er bare latterlig, og helt utrolig. Det vitner om en fullstendig mangel på forståelse av teknologien som benyttes. Og som gjør at vi mister tillit til det de sier.

Men - så til poenget ditt; "Teknologi er ikke alltid svaret". I dette tilfellet har du nok rett. Mange artikler (i utenlandsk og norsk presse) har advart mot dette, og sier at slike "Smittestopp"-apper ikke vil fungere. Selv regjeringen i Singapore - som kanskje har den mest velykkede smitte-stopp-app ("TraceTogether") innrømmer at teknologi nok ikke er svaret på smitte-sporing. For få dager siden har Tyskland, Danmark og flere andre EU-land sluppet sine nye apper - som alle er basert på Apples og Googles Bluetooth-API'er. Selv myndighetene i England snakker nå om at (de har forstått at) Bluetooth ikke vil være nøyaktig nok for smitte-sproring, men disse appene er det beste man kan få til i øyeblikket.

Etter min mening har nå norske helsemyndigheter bare to valg: Enten å droppe ideen om en Smittestopp-app helt og holdent, eller å lage en fullstendig ny app basert på Apples og Googles Bluetooth API'er. Den vil trolig ikke kunne bidra til å spore smitte i noen særlig grad, men (som sagt) det er det beste man kan få til i øyeblikket. Men det spørs om FHI og Simula har rotet så mye med dette nå, at folk at drit lei hele greia!?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...