Gå til innhold

Kjøpe nødvendig utstyr før ENK er ferdig registrert?


Anbefalte innlegg

Hei!
Samordnet registermelding for ENK'et mitt ligger for øyeblikket inne til godkjenning, og jeg burde få et svar i slutten av neste uke om det er relevant.

 

Ettersom jeg har begynt å studere igjen har jeg ikke lenger tid til å være hjemme på stasjonæren og drive den næringen jeg har drevet ila. "ferien" nå i sommer(salg på ebay). Jeg er derfor fullstendig avhengig av å få kjøpt en laptop (burde vært gjort for lengst) som jeg kan ta med meg på campus og selge fra der (taper inntekt ved å ikke kunne være tilgjengelig mer enn det jeg er nå). Spørsmålet mitt er derfor om det vil gå bra om jeg nå som privatperson (iom. ENK'et ikke er godkjent enda) går og kjøper en laptop, for å senere få den utgiftsført og få momsrefusjon?

 

Har prøvd å søke litt rundt selv, men kom over en skrekktråd på webforumet fra 2011 som gjorde meg usikker. 
https://www.webforumet.no/forum/threads/m%C3%85-man-kj%C3%B8pe-i-bedriftens-navn.9400/

Her er det dog snakk om et allerede opprettet ENK og kjøp som privatperson, og ikke kjøp som privatperson FØR opprettet ENK, som det vil bli i dette tilfellet (om det har noe å si). For da går det vel kanskje som en oppstartskostnad og kan fradragsføres i ettertid, og da også evt. få igjen moms gjennom tilbakegående avgiftsoppgjør? Mulig jeg er helt ute og kjøre, noe jeg er redd for kan være tilfellet, så derfor spør jeg dere i håp om at noen har kunnskap rundt dette/vært i samme situasjon før.
Vil jo helst ha de fradrag som er mulige å få, iom. laptopen skal kjøpes inn for å drive bedriften.

Endret av Dolandyret
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...