Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Støy i høytalere etter å ha koblet til forsterker/bass


Anbefalte innlegg

Måårn.

Bilen min er en Toyota Avensis 2008 D4D T25 Diesel. Orginal Sterio.

 

Jeg har ett litet problem. Jeg har koblet til forsterker og basskasse i bilen min. Jeg har dratt strøm fra forsterker til batteri, har en solid jording til karosseri og en ledning til fra av/på fra forsterkeren til keyswitchen til stereo.
Jeg har og en Tiny Audio C3+ DAB+/FM-biladapter koblet til. Det er også en Høy/lavnivo-omformer koblet til, siden bilstereoen min ikke har dette orginalt fra før av. Og alt skal i grunn fungere som det skal, men det gjør det ikke.

 

Uansett vilken DAB/FM kanal jeg velger så er det en fæl "Radio/spraking Støy" ved medium til høy volum. Noen ganger er det svakere, og noen ganger er det værre (ikke engine noice). Jeg har justert bass samt instillinger på stereoen min for å få dette så minimalt som mulig, men det er fortsatt så plagsomt at jeg må høre dere om hjelp.

Verdt å nevne er at når jeg setter inn en CD så blir denne lyden borte. Lyden blir også borte da jeg kobler ut anlegget.

 

Siden alt fungerer som det skal når jeg spiller av en CD, kan det da være at jeg trenger en antenne filter som sitter mellom antennepinnen og inngangen på radeoen? I så fall, hvor kan jeg finne dette? Jeg har forsøkt å google så godt jeg kan, men jeg finner kun slike duppeditter i utlandet, men det må da finnes i Norge også? Kan det ha seg at DAB'en min forstyrrer FM antennen og at forsterkeren forsterker dette signalet som kanskje har vært der hele tiden? Før jeg koblet i forsterker og basser så lagde den slike lyder da jeg koblet bluetoothen min via dabben også, men i mye mindre skala enn det det er nå. Kobler jeg til telefonen via bluetooth nå, så er også denne effekten forsterket mye mere etter at forsterker/basser er koblet til.

Jeg har gjort en del feilsøk for å finne ut av om det kan være elektromagnetiske greiser via ledningene, og jeg har byttet ut det meste av ledninger uten at dette har hjulpet. Det siste jeg prøvde var en CD, og da fungerer alt uten noe støy.

Forslag taes i mot, og det samme gjelder hvor jeg kan finne en antenne noise filter adapter av noe slag.

 

Takk for at du tar deg tid!

 

 

EDIT: Kan også nevne at lyden er tilsvarende, men verre enn i denne videoen:



Jeg har byttet ut USB pluggen som går til sigarettenneren, uten hell. Lyden jeg prøver å få frem starter ved 5:34 Endret av MrNoGo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...