Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Rørsystem og VVS


Anbefalte innlegg

Lurer på litt forskjellige (helt amatørmessige) ting angående rørsystem og VVS og tenker at kanskje noen her kan svare meg :)

Er det slik at rørnettet er oppdelt slik at vannforsyningen til en boligblokk benytter enten kobberrør eller rør-i-rør system (RIR), mens for avløp har man egne PP-rør i ulike dimensjoner? Dette være seg avløp fra alle vanninstallasjoner som f.eks oppvaskmaskin, vaskemaskin, servanter osv? 

I så fall, litt om dimensjoner..

Hvilke dimensjoner benyttes på PP-rørene for de ulike vanninstallasjonene? Mener å si at 110 er standard for toalett, men usikker på resten. Eller er det slik at 110 er standard for hele hovedrørnettet, og at det brukes overganger til mindre dimensjoner for tilkobling til individuelle vannlåser og ulike sluktyper osv?

Brukes RIR for varmtvannsbereder?

Er 1/2"x3/4" standard for kabinettgjennomføring og i så fall er det da slik at man kobler en 1/2" trykkslange for hhv. varmt/kaldt på gjennomføringen inni veggen før det så kobles videre med enten 1/2" kobling eller 3/4" kobling avhengig av om vannrøret det skal kobles til er 15mm (1/2") eller 18mm (3/4")? 

Vet at det trekkes en klemring på vannrøret før det kobles videre til bl.a dusj og at det benyttes en støttehylse i selve røret, men hva er meningen med disse komponentene? Ser jo for meg at støttehylsen forhindrer at selve vannrøret blir skadet ved sammenkobling, men hva med klemringen?

I hvilke tilfeller trenger man å bruke en forhøyningssluk og hvordan monterer man egentlig undermonterte sluker i praksis?

For drenering fra fordelerskap, brukes vanlig combipex av typen 15/18mm her også, eller er det standard med noe annet? Er det vanligst at rørnettet samles til et enkelt fordelerskap i en husstand?

Mange spørsmål, men foreløpig en oppsummering av det jeg lurer på..takk til den som gidder å svare  :woot: 







 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...