Jump to content
Celsiuss

Planlagt inkalling i januar

Recommended Posts

Det har seg slik at jeg er planlagt inkalt til førstegangstjeneste i januar 2020. Er ferdig med videregående til sommeren og har søkt videre utdanning.

Hva skal jeg gjøre egentlig? Starte skole og søke om utsettelse i forsvaret? Eller ikke gå på skole men drive dank i et halvt år, gå i førstegangstjeneste og drive dank et halvt år til? Hva om jeg ikke blir sikkerhetsklarert engang og har derfor kastet bort et helt år for ingenting?

 

Share this post


Link to post

Nå har jeg ikke vært i forsvaret, men

1. man trenger ikke drive dank - går an å jobbe?

2. starte på studie, så søke permisjon for tiden du skal i forsvaret? Eller eventuelt, hvis du ikke ønsker å dra i forsvaret, fortsette på studiet? (altså søke utsettelse)

Share this post


Link to post

Hvis du kommer inn på en skole du ønsker å gå på. Så sender du inn bekreftelse på at du har kommet inn og at du søker utsettelse på førstegangstjeneste. 

Du vil nokså sikkert få utsettelse. 

Hvis du ønsker å fullføre førstegangstjeneste. Så kan du ring de og høre om de har er åpne plass for deg i et tidligere innrykk (kan bli helt annen gren enn hva du er innkalt inn til i januar, bare så du er klar over det).

Er du heldig så kan du få innrykk allerede i sommer eller tidlig høst. Derfor minimalt med dank. Eller så kan du få før jul en gang kanskje. Dermed litt mindre dank. 

Er opp til deg om du vil gå skole (du må da komme inn og få studieplass, hjelper å vise til noe konkret) eller om du vil fullføre førstegangstjenesten. Og med det prøve å spørre forsvaret om de har plass til deg i tidligere innrykk.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...