Jump to content
AnonymDiskusjon

Hvorfor henviste ikke legen meg videre til spesialist?

Recommended Posts

Hei! 

Dette er egentlig mest ut av nysgjerrighet. Var hos legen for noen måneder siden angående en meniskrift. Fikk kun beskrevet "hvor" den er (dvs. mange fancy anatomiske begreper, rapport fra radiolog), og det sa ikke så mye om hva slags type meniskrift det var. Har i senere tid funnet ut hva slags det var, og ja, jeg vet at vi har kommet dit at "menisken trenger som regel ikke operasjon", men denne typen rift er den som "alltid" trenger operasjon.

(skal jeg tro nettet da, prøver jo såklart å være kritisk, men de fleste kildene sier det samme; "It almost always requires surgery for a few reasons. On one hand, it doesn't heal on its own. Also, it often flips into the center of the knee and blocks knee motion. ", som er det som skjedde meg meg).

 

Kanskje legen ikke helt skjønte hva slags type rift det var pga. radiologen kun hadde beskrevet omfanget av rupturen, og ikke typen?

 

Det bare irriterer meg fordi suksessen til operasjonen avhenger av "ferskheten" på skaden, pluss at menisken/det andre i kneleddet får jo en del slitasje av at jeg måtte gå rundt med noe som satte seg fast inne i kneleddet; som jo kunne vært unngått... Så hadde jeg fått det fikset med en gang så hadde prognosene vært en del bedre. Når jeg gikk til legen så rapporterte jeg smerter og ikke bedring over flere måneder, også derfor jeg synes det er rart jeg ikke ble henvist til ortoped/en knespesialist med en gang. 

 

Koster det mye å henvise videre? Har allmennleger rett og slett for lite kompetanse på slike skader? (som jo er forståelig, men er ikke det enda bedre grunn til å henvise videre eller høre med noen med peiling?)

 

 

 Anonymous poster hash: 4363e...fa2
  • Like 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...