Jump to content
Ida Oftebro

Undervisningsbygg må rive 14 år gammel skole

Recommended Posts

Guest Slettet-Pqy3rC

Det å gjøre om et midlertidig bygg til en varig installasjon kun ved et pennestrøk er ikke alltid like effektivt som det kan virke.

Edited by Slettet-Pqy3rC

Share this post


Link to post

Skolen ble bygget raskt i 2005 som et modulbygg med planlagt levetid 20 år. I rapportene jeg har lest er forøvrig de alvorlige feilene i prosjektering og utførelse ikke knyttet til denne raskt oppførte modulskolen, men påbygget fra 2009, hvor fremdriften ikke var unormalt rask. Selv om det ikke sies direkte etterlater artikkelen et inntrykk av at tidspress da modulbygget ble oppført er årsak til at skolen må rives etter 14 år. Dette er nok ikke korrekt.

  • Like 3

Share this post


Link to post

Det er ikke tidspresset som har ført til dette, det er materialvalget og design av modulene. Dette er ikke en nyhet, det er bare en bekreftelse på at beslutningstakere fortsatt ikke tenker langsiktig på miljø og sikkerhet. Men lar seg lede av pris. Det værste med denne type saker er at det er offentlige penger som sløses bort helt unødig. I møte med Undervisningsbygg har vi vist hvordan offentlige bygg bør korrekt beskrives slik at alle leverandører kan være med på å gi pris og ikke bare la beskrivende ledd beskrive for de få. Det snakkes om at over 43 % sv svfsllrt på offentlige avfallspalsser kommer fra byggeindustrien - ikke så rart spør du meg.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...