Gå til innhold

Undervisningsbygg må rive 14 år gammel skole


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-Pqy3rC

Det å gjøre om et midlertidig bygg til en varig installasjon kun ved et pennestrøk er ikke alltid like effektivt som det kan virke.

Endret av Slettet-Pqy3rC
Lenke til kommentar

Skolen ble bygget raskt i 2005 som et modulbygg med planlagt levetid 20 år. I rapportene jeg har lest er forøvrig de alvorlige feilene i prosjektering og utførelse ikke knyttet til denne raskt oppførte modulskolen, men påbygget fra 2009, hvor fremdriften ikke var unormalt rask. Selv om det ikke sies direkte etterlater artikkelen et inntrykk av at tidspress da modulbygget ble oppført er årsak til at skolen må rives etter 14 år. Dette er nok ikke korrekt.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det er ikke tidspresset som har ført til dette, det er materialvalget og design av modulene. Dette er ikke en nyhet, det er bare en bekreftelse på at beslutningstakere fortsatt ikke tenker langsiktig på miljø og sikkerhet. Men lar seg lede av pris. Det værste med denne type saker er at det er offentlige penger som sløses bort helt unødig. I møte med Undervisningsbygg har vi vist hvordan offentlige bygg bør korrekt beskrives slik at alle leverandører kan være med på å gi pris og ikke bare la beskrivende ledd beskrive for de få. Det snakkes om at over 43 % sv svfsllrt på offentlige avfallspalsser kommer fra byggeindustrien - ikke så rart spør du meg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...