Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Kryssa TP problemer


Anbefalte innlegg

Jeg bruker en kryssa TP kabel for å koble laptop'en til den stasjonære. Det fungerer utmerket med min egen PC, men når jeg skulle prøve det samme på min kamerats PC gikk det ikke. Det er WinXP Home SP1 (norsk) både på laptop'en og PC'n hans, men likevel fungerte det ikke. Derimot fungerte det altså prikkfritt med min egen stasjonære, som har WinXP Pro (englsk).

 

Problemet er tilsynelatende av en veldig sær art, skjønner ikke hvorfor det ikke virker, fordi: Det står på begge maskinene at "Nettverkskobling er tilkoblet ved 100Mbps", ingen problemer. Dersom jeg pinger laptop'en, fra den stasjonære, får jeg svar uten problemer. Men motsatt derimot, å pinge den stasjonære fra laptop'en, det går ikke. What the hell?!? Det er dermed umulig å finne den andre maskinen fysisk i utforsker e.l. for å overføre filer. Alle mulige måter for å få kontakt mellom maskinene resulterer i "Nettverksbanen ble ikke funnet" etc.

 

Likevel står det altså på begge maskiner et fint lite ikon på oppgavelinjen som viser at man er tilkoblet, og laptop'en svarer på ping noe den stasjonære ikke gjør.

Hva i alle dager kan dette være?

 

Og jada, nettverksmasker, IP adresser osv. er riktig konfigurert...

 

Takknemlig for forslag til løsninger!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

bare for å ha det sagt... ser mange snakker om tcp/ip, ipx/spx, netbeui må være installert.... bare for å gjøre dette klart: alle nyere versjoner av windows bruker kun tcp/ip(med netbios over tcp/ip)

 

sjekk at brannmuren ikke er aktivert på den kranglete maskinen.... prøv å pinge begge veier.... og for all del... sjekk igjen tcp/ip-instillingene, om begge maskinene har aktivert netbios over tcp/ip, om det er aktive delinger, osv...

Lenke til kommentar

holder en knapp på en eller anna form for brannmur på kameratens pc, iom. du får pinga laptopen, men ikke andre veien og kabelen tydeligvis er i orden,da du bruker den hjemme...

sjekk egenskaper for "lokal oppkobling"->avansert på kameratens maskin...

 

edit: i adressefeltet i explorer på den stasjonære: skriv: \\<ip'n til laptopen>

Endret av rwu
Lenke til kommentar

tcp\ip brukes på nett, ipx brukes lokalt, om ikke tcp\ip haddet vært oppe og gått ville de ikke fått kontakt i det hele tatt. Bruker man bare ipx protokollen localt går det også fortere da de ikke bruker second hand shake, men bare lar trafikken flyte fritt. Derfor har selfølgelig firewalen bare gjort det den skall, sperre ip adresser den ikke skjenner.

 

 

(Haddet store problemer med å skrive protokoll der he he)

 

Ps for å sjekke alle adresser skriv ipconfig /all i cmd (trykk run i start menyen skriv cmd)

Endret av simalarion
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...