Gå til innhold

n00b trenger hjelp med dhcp-oppsett


Anbefalte innlegg

Tenkte jeg skulle begynne å leke med linux på en gammel pc jeg har stående (cel300a, 256 ram etc. Ingen hardwarekonflikter i installen).

 

Har bare ett problem. Nettverksoppsettet. I det relativt ukonfigurerte windowsnettverket vårt (5 maskiner på løs ip, alle settings er automatiske etc..) finner ikke linux noen ip-adresse å forholde seg til, og jeg får da eth0 blablabla ... [ FAILED ] i boot-en. Må jeg konfigurere maskinen som dhcp-server for at det skal funke (evt. sette opp hele nettverket med faste ip-adresser, i så fall, hva setter jeg gateway og dns til? har jo ikke internett hjemme enda...).

 

Hvis jeg må config-e en dhcp-server, har dere en link til en god How.to? eller evt. en detaljert beskrivelse? Nettverkskortet er forresten et 3com 905b...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Heldigvis tar ikke Linux og setter sin egen IP, skulle den ikke finne en DHCP-server, slik Windows gjør... Du sier ikke hva slags distribusjon du har, men se om du har noen programmer som f.eks netconfig, linuxconf, setup o.l.

 

Hvis du ikke finner ut hvordan du setter IP'en din kan du alltids gjøre det slik:

/sbin/ifconfig ethN <ip-adresse>

(hvor N er et tall (sanns. 0)).

 

Angående DHCP, se om du har /usr/doc/Linux-HOWTOs eller Linux-mini-HOWTOs. I en av disse katalogene ligger det sannsynligvis en fil som heter DHCP-Howto elns. Gateway og DNS behøver du ikke sette opp om du ikke skal ha internett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...