Gå til innhold

Kompatible brikkesett med Asus Z97-A med prosessor I5?


foenix

Anbefalte innlegg

Jeg trenger å nyinnstallere Windows og programmer pga. de vanlige problemene som oppstår etter en stund og tenkte jeg skulle kjøpe meg en rimelig PC og reinnstallere dette på en annen HDD og deretter sette denne over på min PC med Asus Z97-A som kjører en I5 prosessor. Dette for at jeg da kan kjøre min gamle innstallasjon inntil alt er ferdig innstallert på nytt og klart til bruk.

Finnes det noen oversikt (ekvivalensliste) over hvilke hovedkort som har de samme brikkesettene?

Endret av dagfinn99
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er en litt spesiell fremgangsmåte dette, og er ikke helt optimalt. Men det er en vei du kan prøve.

 

Aller først: Du svarer egentlig på ditt eget spørsmål: Brikkesettet er Z97. Men det er ikke alt du må tenke på ..

 

Det som kan fungere er:

Installer windows 10 på hvilken som helst maskin - det betyr ingenting hva du har av hovedkort, skjermkort eller hva det måtte være. 

 

Når alt er installert og satt opp slik du vil ha det så avinstallerer du alt driver-relatert fra 'add remove programs' (det ligger kanskje noe her, f.eks til skjermkort .. bare scroll gjennom listen). Deretter avinstallerer du ALT driver-relatert fra 'device manager'. Her er en lang liste du må gjennom. Får du spørsmål om reboot underveis så velger du nei til dette. Helt til slutt slår du av maskinen og flytter SSD/HDD til maskinen du skal bruke den i. Da burde gamle drivere være fjernet slik at det ikke gir konflikter i ny maskin. På papiret skal dette fungere, men jeg kan ikke garantere for at du ikke får noen konflikter. Det beste er alltid å kjøre en helt clean install i aktuell PC med kun 1 SSD/HDD installert i maskinen, hvor du har kjørt diskpart clean før install.

 

Optimalt skal du vel ha en full retail kopi av windows 10 for å flytte det mellom maskiner, men det kan godt tenkes du klarer å aktivere andre varianter også.

Endret av Kyrre S.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...