Gå til innhold

Må man ha Hane?


Anbefalte innlegg

Hei folkens,

 

Jeg lurer veldig på dette, dersom man har høns for å få "gratis" egg(og kosedyr?), vil hanen ha noen som helst annen praktisk betydning for eggproduksjon annet enn at eggene vil bli befruktet, og at den galer hele tiden?

 

Grunnen til jeg lurer er fordi det er en I byggefeltet som har fått seg hane som galer heeele f**GS tiden. Dersom den ikke har noen annen rolle en å plage naboene har jeg tenkt å ta en alvorlig prat med eieren. Skjønner ikke hvorfor ikke folk kan kjøpe seg en bondegård om de vil ha høne, sauer, og en hel kaninfarm.

 

Kan nok bare melde meg inn i klubben sure grinebitere med en gang, men søvn er jo en smule viktig :p

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Har ingen annen erfaring med høns og egg selv enn den man får på kjøkkenet og ved matbordet, men har spurt en i nabolaget som driver med høns som næring. 

 

En hane øker trivelsen blant hønsene og økt trivsel = flere og større egg. Slikt sett har den altså et VISST poeng, men i “tettbygde strok” (som vi ikke bor i selv) må man jo vurdere dette opp mot naboenes trivsel også, ikke bare hønsenes. Lov om rettshøve mellom grannar sier klart og tydelig i § 2: “Ingen må ha, gjera eller setja i verk noko som urimeleg eller uturvande er til skade eller ulempe på granneeigedom.” Vil nok tro at en hane som galer hele tiden fort faller inn under dette på et byggefelt, særlig om søvnproblemer kan sannsynliggjøres som resultat av det naboen her "gjer" eller "set i verk". 

 

Hva med en alvorlig prat med den stolte hane-eiers andre naboer og så en felles front for haneløst nærmiljø etterpå? 

 

Og til sist: Kjøp av bondegård er ikke bare-bare, det krever ofte dokumentasjon av passende landbruksfaglig kunnskap dersom man ikke er født med odelsrett. Så vidt jeg vet er også tilbudet av bondegårder til salgs rimelig begrenset i tettbygde strok, og av nokså naturlige årseker. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...