Gå til innhold

Hjelp til kjøp av student-PC


Anbefalte innlegg

Skal byrje med utdanning (vidaregåande fag) til hausten og skulle ha fått tak i ein ny skule-PC til då.

 

Eg tenkjer at PC-en må vere bra lett på vekt med godt batteri. Føretrekker Windows som operativsystem og treng ikkje stor skjerm (13 tommar + -).

 

PC-en treng ikkje køyre annet enn skriveprogram som Word, PowerPoint, Geogebra etc., i tillegg til at det bør vere mogleg å sjå seriar med den :). prisklassen tenkjer eg kan vere på under 10 000 kr.

 

Er litt usikker på om touch-skjerm kan vere ein god ide, med tanke på at å lage figurar/ teikningar til fagstoffet kan bli lettare med dette tilbehøret?

 

Takker for alle svar og innspel :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Noe sånt som denne kan være ganske ideelt til skolemaskin: https://www.dustinhome.no/product/5011043243/ideapad-320s

 

Lav vekt, liten størrelse, og helt kurant maskinvare. Batteritid er vanskelig å vurdere ut ifra tall på papir alene, så du gjør lurt i å finne en test som sammenligner denne mot andre modeller på opplevd batteritid. Tek.no kjørte en test av en eldre modell Ideapad 320S, som fikk gode resultater i batteritesten: https://www.tek.no/artikler/samletest-baerbare-pc-er-til-studenter/396357/5

 

Touchskjerm ville jeg ikke brydd meg med. Jeg kan ikke forestille meg at dette er spesielt godt egnet til proff tegning. Vurder heller et tegnebrett om du har dette behovet, eksempelvis https://www.kjell.com/no/produkter/data-og-nettverk/datatilbehor/mus-og-pekeenheter/tegnebord-tegnepenner/wacom-intuos-art-tegnebrett-medium-216x135-mm-p61235

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...