Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Fascisme og Nazisme og hvordan disse fikk fotfeste i Europa


Anbefalte innlegg

Kommet opp i muntlig eksamen Historie med problemstilling:

Hva kjennetegner fascismen og nazismen og hvordan kunne disse bevegelsene få så sterkt fotfeste i Europa?

 

Jeg lurer egentlig på om noen her har ideer om hva man burde gå inn på, evt linker jeg burde sjekke ut  og generelt ideer til presangstasjonen i  seg selv

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når det gjelder nazismen så hadde jo Tyskerene ganske mye å være ergerlige for. I første verdenskrig hadde de fleste tyske menn deltatt i skyttersgravkrig. De hadde sittet stasjonert forskjellige steder i flere år og observerte grusomhetene rundt dem. Ikke bare det - men de tapte krigen. Da må man finne en syndebukk. Spesielt utover 1920-tallet, hvor finanskrisen i Tyskland virkelig tok fart. Folk som hadde spart penger hele livet mistet alt. Igjen må man finne en syndebukk. Nazi-partiet utviklet seg og fikk en stor plass i samfunnet ettersom de kunne vise frem en syndebukk for tapet av krigen og finanskrisen - jødene. Det var jo også flere andre grunner men dette er da hovedgrunnene. Du kan kanskje også gå inn på hvordan jødene også tidligere har blitt forfulgt og grunnene til det. 

 

Italia er litt annerledes. En av hovedgrunnene som må nevnes er vel det at Italia vant første verdenskrig - men at de ikke fikk noe igjen for det. De ble lovet store landområder i Europa og Afrika for deres deltagelse men de fikk absolutt inget av dette. 

 

Se på Versaillestraktaten - den var en stor grunn til begge to. Den innfridde ingen av Italias vilkår for å være med i krigen - og svekket Tyskland sterkt. 

 

Du finner nok mye bra om dette på Quora og Youtube om du søker deg rundt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...