Gå til innhold

GUIDE: Selvbygget spill-PC til 15 000 kroner Dette er PC-delene vi ville blåst konfirmasjonspengene på


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Unødvendig skjermvalg. 1070 kort vil ikke klare 1440p i 150+ fps sammen med AMD 2600x.

 

Nå skal det nevnes at skjermen Ligger under "tilbehør til PC-en", og de målet om >15k var allerede på kanten før man begynner å se på slikt. Er for øvrig enig i at skjermvalget er idiotisk til en PC med et 1070 og for øvrig ikke beste i kombinasjon med en Ryzen CPU (ikke et reelt problem på CPU fronten, men 1070 er et problem).

 

Når det gjelder Windows versjon så er det ikke mulig for en publikasjon som Tek å anbefale noe annet enn det som kan kjøpes nytt fra enten norske butikker eller direkte fra Microsoft. Er for øvrig enig i at man lige gjerne kan anbefale Engelsk (eller annet språk) om den er billigere. Det er mange måter å få tak i Windows koder på lovlig vis og en del metoder for de som er ute etter koer fra mer suspekte kilder også.

 

Det største problemet mitt med denne guiden er vel heller fokus på ting som 1tb hdd i det heletatt. Hvorfor i alle dager skal man kjøpe en 1tb hdd i disse dager? Ville heller lagt ned mer pernger og fått tak i en 4tb+ disk ettersom de ligger rett i overkant av 1000-lappen. Noe annet virker håpløst når det gjelder en hdd ettersom hele poenget med en hdd i disse dager er å gi deg mer lagringsplass uten å bruke for mye penger.

 

Ellers er det en delg andre valg jeg personlig ville gjort med en slik, men når ikke Tek en gang kan sette sammen en PC som slår ferdigbygd til samme prisen så stiller jeg egentlig litt spørsmål til hva de holder på med egentlig.

Lenke til kommentar

Spørs hvilke spill man skal spille..

PUBG fks. trenger mye prosessor kraft.

Ville gått for et hovedkort med evt. socket 1151, og en 6800k/8800K med vannkjøling, i tilfelle..

Skal du spille på 1440p med IPS skjermen, må man skru ned grafikken betraktelig for å oppnå 60fps.

Da går det litt ut over spillbarheten, og gameplay.

G-sync hjelper jo å holde oppdateringsfrekvensen direkte fra skjermkort til skjermen, slik at du ikke opplever så mye lagg og tearing. men du er fortsatt langt bak en som spiller med 3 ganger fps, da de ser deg noen 10 dels sekund før du ser de.+ aiming og gameplay føles mye bedre med høyere fps.

Liker du å vinne i FPS spill, vil jeg anbefale en 240 hz skjerm. Trenger ikke G-sync når man er oppe i 240 fps.. Man får en heftig 25¨ 240 hz skjerm til rundt 5000,-

27¨ acer 240 hz til en 6500 kr.

er det spill opplevelsen du er ute etter, og ikke spille som en pro, kan man vurdere en curved 34¨

Man får fks. en LG 34¨144 hz, VA panel, 5ms skjerm til 6500,- med freesync vel og merke. da trenger du et amd skjermkort for å dra nytte av freesync.

Geforce 1080i er hendig hvis du vil spille i 4k/1440p, men med dagens teknologi oppnår du såvidt over 60fps i de tyngste spillene på denne oppløsningen med høy grafikk.

Blir kanskje andre boller i framtiden når man kan spille på 240 hz, 1ms IPS skjermer i 4k.

eller VR briller med 8k (4k på hvert øye) med høy fps.

 

Så er du etter å fragge som Shround, gå for en 1080 skjerm med 240 hz.

Setter du pris på spillopplevelsen og god grafikk, og ikke er ute etter å bli best. kjøp en IPS skjerm 1440p, eller en curved 30+ tommer.

Lenke til kommentar

Dere skriver at dere skal velge ut deler din skal inn i kabinettet for 15.000,-. Mulig jeg er helt på jordet men skjermen skal vel strengt talt ikke inn der? Og fin noen bedre RAM brikker. 3000 er for lavt. Et godt 3600 sett gir en ganske bra økning i ytelse. Husk timings, hastighet er ikke nødvendigvis det viktigste.

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Så lenge du ikke kjøper en pc for 15000kr kun for å spille fortnite så er det vel greit. Hadde kanksje passet bedre om de brukte er mer krevende spill for å reklamere denne artikelen. Uansett er å bygge en pc selv overrated, ofte biligere og bedre å kjøpe en ferdig bygget.

Finn en link til en ferdigbygd pc, som er billigere enn å bygge selv... :glare:

Endret av Tekky
Lenke til kommentar

Billigste ferdigbygg jeg fant med GTX 1080 på prisjakt var en til 16387.-

Og den var ikke bedre i det hele tatt, men betydelig dårligere, blant annet B150 chipsett og 8gb Ram

Det går an å få en med 1070 til 11000... vet ikke jeg.

Påstanden om at ferdigbygget er bedre og billigere holder bare ikke i det hele tatt, begge premisser er feil.

 

Og jeg reagerte på valget av Western Digital ssd også, jeg tror dette må være en glipp av Tek.no 

Lenke til kommentar

8700k har gått del ned i pris i det siste så jeg hadde kanskje valgt den istedenfor. Men at AMD lover å holde seg til AM4 i et par år til er jo også supert.

 

8700k har faktisk gått opp. Den kostet det samme som 2700x for en liten stund tilbake, 3290,- men ser nå at komplett selger 8700k for 4190,- noe som er helt latterlig. Du får den til 3489,- hos Elkøp riktignok. Intel sliter med å levere nok 14nm CPUer tydeligvis. Gud vet hvordan det skal gå med planene om 10nm.

Lenke til kommentar

8700k har faktisk gått opp. Den kostet det samme som 2700x for en liten stund tilbake, 3290,- men ser nå at komplett selger 8700k for 4190,- noe som er helt latterlig. Du får den til 3489,- hos Elkøp riktignok. Intel sliter med å levere nok 14nm CPUer tydeligvis. Gud vet hvordan det skal gå med planene om 10nm.

Håper AMD leverer sterkt her.

 

Komplett tilbyr prismatch. Så man får nok prisene ned, må bare være oppmerksom, noe du er.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...