Gå til innhold

Change-politikk


Klumpfot

Anbefalte innlegg

Leste en interessant kronikk om den mye politiske verden, hvor forfatteren mener det ikke nødvendigvis er høyrepopulisme som kommer frem - men bevegelser hvor forandring står i fokus. Som med Macron, som vant mot høyrepopulisme.

 

Forfatteren hevder de nye politiske bølgene ikke får utrettet forandring, selv om det er forandringsideen som er main driver.

 

Samtidig vokser change-politikk pga ingen reell forandring skjer.

 

Så egentlig så skjer ingen forandring i dagens politiske verden, utenom høyreradikale vendinger.

 

Så når folket oppdager at liberale populist partier som Macron ikke får til noe, vil flere rette seg mot høyre?

 

Obamas slagord var også change, og det var derfor han satt i to perioder. Og nå sitter en høyrepopulist med makten. Det er kanskje ikke anvendbart siden politiske systemet i usa er som det er... bare to reelle partier, og hvor pengemakta rår sterkere enn i andre demokratier... det var tåpelig å sende opp Clinton. De burde brukt en liberal utgave av Trump, slik man ser virket i Frankrike og Italia.

 

Liberal populisme er kanskje en bløff som blir avslørt, og høyreradikalismen trer frem?

 

Syns ikke norsk politikk blir det samme. Vi er for spesielle. Spesielt heldige... i Sverige er situasjonen en annen. Men kanskje heller ikke helt sammenlignbar, det politiske klima der og statsfeminismen er kanskje litt spesiell.

 

Nei vi får bare håpe ting løser seg. I Norge er man spesielt enige med hverandre, men vi er likevel bare en del av en større verden. EU gir oss ordrer. Og er det ikke EU så er det andre allianser, verden blir helt klart mindre og mindre, ingen måte å slippe unna det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...