Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Reguleringsteknikk, hjelp


Anbefalte innlegg

hei er det nokon som kan hjelpe meg med reguleringsteknikk. sliter med instillinga av trykkmåler opp i mot en omformer som styrer en pompe, som fyller tanken. 

setter null punkt og toppunkt i tanken på trykkmåleren som gir 0,4vdc-2,4vdc til omformeren. ja 0,4-2,4vdc :hmm: . 

får ingenting når eg prøver å måle ingangen på omformeren med mA på multimeteret, men eg måler det på dc. 

problemet blir da at omformeren skjønner 0.4-2.4 vdc (merkelig), men klarer bare å ta verdien fra 0,4dc- 2vdc. så når eg setter topp punktet så er det på 2,4vdc fra trykkmåleren,  mens på omformeren er 100% når det er 2V. så det blir forskyvd nedover, slik 50% 75% 100% osv ikkje stemmer ihop. kan flytte merka lenger nedover på tanken for å få de til å stemme men det ser ikkje bra ut.

 

 

send meg en pm så kan eg komme med mer info. setter pris på de som vil hjelpe. 

Endret av Matryoshka Doll
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva slags utstyr bruker du?

Kan du justere spenningen ut fra trykkmåleren?

Eller justere inn-spenningen?

 

 

Bruker du multimeteret riktig når du måler mA? Når du måler spenning er multimeter i parallell med målepunktene, men når du måler ampere må det være i serie.

 

 

De fleste sensorer tror jeg sender signal på 0-10V, hvis vi antar lineært forhold så er trykkmåleren på 24% av maks når tanken er full. Altså trykkmåleren kan da måle opp til fire ganger høyere trykk.

Isåfall vil du fylle opp tanken og trykkmåleren registrerer det som 24% av maksnivå. Da løser du det ved å multiplisere med 100/24 = 4,16




Kan det være omformeren måler upresist? At du måler nøyaktig 2,4V med multimeter men omformer ikke klarer det like presist?


2*100/2,4 = 83,3%   -  Når tanken er full, oppfattes det som at den er ca 80% full? Og når den er halvfull oppfattes det som ca 40% full? Isåfall kan du multiplisere observert nivå i tanken med konstanten 0,833 for å få tilnærmet riktig verdig.

 


Dette har jeg ikke brukt på veldig lenge, men jeg håper du finner ut av det :)

Endret av IntelAmdAti
Lenke til kommentar

hei takk for svar

 

her blei nok ikkje multimeteret brukt riktig. har nå målt i serie, og får et 4-20mA signal ut i fra trykktransmitteren. den fungerer fint, setter 0 punkt der eg vil ha det og den stiller seg inn, også toppunkt. probleme er det nå at frekvensomformeren reager på at 17 mA = 100% i tanken. så alt over 17mA måler den ikkje. har stilt inn omformeren på at den skal måle 4-20 mA. men den måler kun fra 4-17mA. 

 

eg er forresten lærling og dette er en fagprøve stasjon som eg forberedar meg til fagprøve på. Vurderer å ta kontakt med prøvenemnda (som har levert stasjonen) og høre kva dei har å sei.

Lenke til kommentar

Du har ikke databladene til frekvensomformer og sensor? Eller navn og modellnr på de?

 

Kan du stille verdier på omformer?

Kan du prøve å stille den til 4-23mA ?
Eventuelt 0-20mA?
Hva med 4-17mA?

 

Kommer du noe nærmere da?


Eventuelt - hva med å prøve å sette toppunktet litt lavere, f.eks. 50% - og så se hvilken spenning du får ut og hva slags spenning omformeren registrerer. Kanskje det gir noen hint?

 

Er det dårlig kontakt mellom sensor og omformer kan du få et spenningsfall der - kan du ha gjort alt riktig men utstyret ikke er helt 100% iorden?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...