Gå til innhold

Begrense båndbredden til TV fra mobilnettverk


lakal

Anbefalte innlegg

På hytta har vi ingen TV-pakke og ikke dekning for Riks-TV, men bruker mobilt bredbånd fra Ice. Vi merker at smart-TVen sluker ganske mye av datakvoten.

 

Jeg vil gjerne ofre litt på kvaliteten på sendingene for å redusere datamengden som går med. Hva er enkleste måten å gjøre dette på?

Det skader ikke om jeg får gjort det samme for yngstejentas iPad også med det samme - det går med noen timer NRK-strømming der også.

 

 

Jeg har gjort meg noen tanker selv om hva som kanskje er mulig:

 

 

-Strømme via PC. På TV2 Sumo kan jeg da velge videokvalitet, og koble til TVen med HDMI.

 Ulempe: Fungerer ikke for NRK, som velger kvalitet automatisk ut fra tilgjengelig båndbredde. Det er også litt mer dillete enn å gå direkte inn i TV-appen.

 

-Sette maks strømmehastighet for en eller alle tilkoblede enheter i ruter-oppsettet. Kundeservice på Ice sier dette ikke er mulig med denne ruteren, og har heller ikke tips om evt. utstyr som kan gjøre jobben. Jeg spurte også kundeservice (chat) på Komplett.no om de har noe, men vedkommende visste ikke.

Kanskje noen her inne har tips til en enkel dings - svitsj, ruter eller annet - som duger til formålet? Kanskje det til og med fins en gammeldags nettverksledning som har veldig (passe) lav maksimal overføringshastighet?

 

-Bruke programvare, f.eks. sammen med en utgått mobil eller pc, og gi TVen nett-tilgang via denne, med selvvalgt hastighetsbegrensning.

 Jeg gjorde nettopp et raskt forsøk med en Android-app: BW ruler, uten å få det helt til.

 

 Jeg ser også at bandwithcontroller.com har et windowsprogram: Traffic Shaper XP - noen som har erfaring med dette?

 Ulempe: Må da grave fram en utrangert pc med riktig operativsystem - den har svært lang oppstartstid og mye viftestøy.

 

-Andre muligheter?

 

 

Rutermodell: A1 smartrouter fra Ice, med godt signal på 800 MHz-frekvensen

TV: LG UHD Led Smart TV 49UH603V

Ruter og TV er plassert like ved hverandre, uproblematisk å bruke både ledning og wifi mellom.

Jeg har tilgang til utrangert Android-telefon og win-pc, samt iPad, Linux Mint-pc og nyere Android-mobil.

 

Takknemlig for tips og kommentarer til hva jeg bør gjøre - og om jeg kommer til å spare så mye data at det er verdt å gjøre noe med det i det hele tatt?

 

 

Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Eneste måten å gjøre skikkelig på er å benytte en ruter/brannmur med shaping funksjonalitet.  Da kan en sette maks båndbredde basert på IP og type trafikk (som IP adresser eller generell streaming eller mot f.eks. Netflix/HBO) eller brukernavn.  Ulempen er at dette er med en gang utstyr beregnet på bedriftsmarkedet og priset deretter (blir fort en 5-10K).  

 

Men det finnes et lyspunkt og det er Asus sine rutere.  De har en funksjon de kaller for Adaptive QoS som gjør at du kan sette begrensning på tilgjengelig båndbredde basert på klientens IP eller MAC adresse (https://www.asus.com/support/FAQ/1013333/#).  Dette vil da gjelde all trafikk til/fra klienten (dvs setter du f.eks. 2 mbps som maks download så vil all trafikk til denne klienten være begrenset til dette, også vanlig nedlasting og surfing).

 

Dersom du velger å gå "Asus-veien" så må du koble ASUS ruteren bak ICE sin ruter og aller helst sette ICE ruter i såkalt bridgemode (hvis mulig).  Da vil det være Asus som deler ut IP adresser og styrer nettverket.

 

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...