Gå til innhold

Tidslinje i Liquid E.


Anbefalte innlegg

Var på innføringskurs med Adonis idag, og må bøye meg i støvet, denne mannen får et omfattende og avansert program til å se lett ut. Og kunne svare på ALT! Men uansett om man føler seg som verdensmester der og da, var det ikke det samme å komme hjem og sette seg ved klippebordet igjen..

 

Mange lure tips som garantert kommer til å være til stor hjelp framover, men jeg sliter med en ting som mer rutinerte brukere av Liquid sikkert kan hjelpe meg med.

 

Når jeg har laget et prosjekt og senere ønsker å gjøre endringer i rekkefølgen av klipp, legge til eller ta bort, sliter jeg med at videolydsporet flytter seg, og at ting forandrer seg i forhold til hvordan jeg vil at det skal se ut.. Har forandret fra filmstil til overskriv, og det hjalp litt, nå flytter ikke lydsporet til videoen seg. Men det blir mellomrom, og det er mye styr å flytte resten av tidslinjen fram og tilbake for å få det riktig. Det finnes helt sikkert en lurere og mer riktig måte å gjøre dette på, og jeg setter stor pris på om noen kan dele det med resten av verden og meg!

 

Mvh Are

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

bare høyreklikk på mellomrommet du får og velg "close gap" eller "ripple delete" - er ikke helt sikker på hva det heter, men det er kjempelett å fjerne gapene i hvert fall. Kanskje merke og trykke delete er det som skal til. Det med filmstil og overskriv-stil er viktig å få taket på. Når du mestrer dette og samtidig klarer å merke de lyd- og videosporene du skal bruke det på kan du redigere mesterlig fort!

Lenke til kommentar

Hei are@tallak

 

Morsomt at du snappet opp et triks eller to på kurset. Da er det egentlig bare å brette opp ermene for å bruke og virkelig lære programmet! :w00t:

 

Her er det et par ting å passe på, og tungen må holdes der den hører hjemme (jepp, rett i munnen). For å flytte rundt på klipp bør du benytte Filmstil. På denne måten får du automatisk 'tettet igjen' luken klippet du fjerner lager på tidslinjen, og 'klemt inn' klippet der du velger å slippe det. Du har forøvrig en lenke i Edition (nesten helt til venstre i ikon-rekken over tidslinjen), og denne bør du sikre at er aktiv (gul). På denne måten vil du få trekt BÅDE lyd og bilde når du klikker på en av delene. Med tungen plassert rett sted skal du da kunne få endret rekkefølge på klippene. Det jeg her beskrevet over gjelder for å stokke om på klipp i tidslinjen.

 

Om du f.eks. ønsker å legge til et nytt klipp mellom to andre kan du gjøre det på følgende måte:

1) sørge for at du er i Filmstil (Gult)

2) Finne kilde og markere inn/ut

3) sørge for at aktuelle spor er aktiviserte (lyseblå) - her bør du egentlig markere samtlige spor (alle spor vil da bli forskjøvet like mye)

4) plassere spillelinjen nøyaktig der du ønsker å 'skvise inn' klippet (påse at du ikke allerede har markert inn/utpunkt for tidslinjen)

5) trykk på pilen for å sende til tidslinjen

6) nyt resultatet

 

Om du under punkt 3 ikke markerer alle sporene du ønsker å tillate en forandring kan du risikere f.eks. at bildet blir sendt til rett spor (og dermed forskyver påfølgende video), mens det ikke skjer noen forandring på lyden. Resultatet av dette vil være asynkronitet mellom lyd og bilde.

 

Et tips på tampen: slå opp i bruksanvisningen på begrepet 'SyncLock'. Dette er en funksjon som kan 'passe på deg' og sørge for at du ikke for gjort ting som fører til manglende synkronitet mellom lyd og bilde.

 

Lykke til videre!

 

/Øystein :roll:

Lenke til kommentar

KONGEBRA svar!

 

Jeg digger deg Adonis! Liquid blir jo bare en lek nå!

 

Og jeg gleder meg til forumet på edition.no kommer opp og går, jeg har en mistanke om at det kommer til å bli et veldig bra supplement til dette eminente forum!

 

La forresten ut en liten del av den den filmen jeg laget for G-Sport på Kvitfjell forrige helg. Dette er 1.20min og 15 mb, totalt er filmen på snaue 9 minutter.

Filmen av ex-pro snwbrdr Christian Thoresen i Burton finner du HER!

 

MvhA

Endret av are@tallak
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...