Jump to content
Atd

Anlegget funker ikke

Recommended Posts

Vi har en russebil med et anlegg som ikke fungerer. Vi kan se på radion/spilleren i forsete at det fungerer, men det kommer ikke lyd i "høytaleren" som står bak. Vi lurer på va dette kan ha seg? Vi har to baterier i bilen, et hoved baterie og et som går kunn til anlegget bak. Vi har sjekket at det er strøm på begge. Noen vi snakket med mente det kunne være en kortslutning på ledningen som går fra radion og til anlegget. vi skjønner ikke helt hva dette betyr og hva som må gjøres for å fikse det....noen som skjønner hva dette kan dreie seg om? Det funket da vi kjøpte bilen.

Share this post


Link to post

sjekket sikringen som er ved batteriet? vis det har kortsluttet pga det er slitt hull på isolasjonen rundt strømledningen  (mulig gjennom brannmuren) må du ikke koble det på igjen før du/dere har utbedret feilen. Dere kan ikke ha kortsluttet selv?

 

Har dere tilgang til ett multimeter kan dere måle på inngangen av forsterkeren, er det spenning der og fortsatt ikke lyd ville jeg gjettet at det kanskje er remoten, eller signalet som ikke kommer fram. 

 

Jeg ville startet med og sjekke at ledningene til høyttalerne er tilkoblet. for å så måle om det er spenning fram til forsterkeren, for og finne ut om feilen er før, eller etter tilkoblingen. Vis det er spenning der ville jeg sjekket om den skrur seg på, evt måle remote ledningen om den sender spenning når dere skrur på. 

Kan jo også være at sikringene på/eller forsterkeren er defekt. 

 

+er fra batteriet 

- er alt av metall fra bilen bare sånn at det er klart. Derfor det er viktig at strømkabelen går trygt imellom brannmuren, sånn at det ikke gnisser på metall.

Edited by kasamo2

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...