ukjentfenomen Skrevet 28. september 2017 Del Skrevet 28. september 2017 Vi skal lage 1.0 L av en eddikksyre-acetat-buffer. Vi bruker 600 mL 1.4M eddiksyre. Hvor mange gram natriumacetat må veies inn for å få 1.0 L med pH=4.5? Lenke til kommentar https://www.diskusjon.no/topic/1789603-tillaging-av-buffer/
Janhaa Skrevet 29. september 2017 Del Skrevet 29. september 2017 Vi skal lage 1.0 L av en eddikksyre-acetat-buffer. Vi bruker 600 mL 1.4M eddiksyre. Hvor mange gram natriumacetat må veies inn for å få 1.0 L med pH=4.5? HA + H2O => A^- + H^+ 0,84 mol.........x so pH = pKa - log(0,84/x) 4,5 = 4,74 - log(0,84/x) lg(0,84/x) = 0,24 x = 0,48 (mol) m = M*x = 82*0,48 g = 39,4 g Lenke til kommentar https://www.diskusjon.no/topic/1789603-tillaging-av-buffer/#findComment-24111402
ukjentfenomen Skrevet 1. oktober 2017 Forfatter Del Skrevet 1. oktober 2017 Vi skal lage 1.0 L av en eddikksyre-acetat-buffer. Vi bruker 600 mL 1.4M eddiksyre. Hvor mange gram natriumacetat må veies inn for å få 1.0 L med pH=4.5? HA + H2O => A^- + H^+ 0,84 mol.........x so pH = pKa - log(0,84/x) 4,5 = 4,74 - log(0,84/x) lg(0,84/x) = 0,24 x = 0,48 (mol) m = M*x = 82*0,48 g = 39,4 g hvorfor deler du på x? Bufferligningen sier jo at vi skal dele base på syre, og ikke omvendt slik du har gjort Lenke til kommentar https://www.diskusjon.no/topic/1789603-tillaging-av-buffer/#findComment-24114111
Janhaa Skrevet 2. oktober 2017 Del Skrevet 2. oktober 2017 Vi skal lage 1.0 L av en eddikksyre-acetat-buffer. Vi bruker 600 mL 1.4M eddiksyre. Hvor mange gram natriumacetat må veies inn for å få 1.0 L med pH=4.5? HA + H2O => A^- + H^+ 0,84 mol.........x so pH = pKa - log(0,84/x) 4,5 = 4,74 - log(0,84/x) lg(0,84/x) = 0,24 x = 0,48 (mol) m = M*x = 82*0,48 g = 39,4 g hvorfor deler du på x? Bufferligningen sier jo at vi skal dele base på syre, og ikke omvendt slik du har gjort log(a/b) = - log(b/a) Lenke til kommentar https://www.diskusjon.no/topic/1789603-tillaging-av-buffer/#findComment-24115311
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå