Gå til innhold

TEST: Sensibo Sky


Anbefalte innlegg

Jeg har hatt en Sensibo på min IVT-varmepumpe siden januar - jeg fikk den via tibber.com til rundt 500 kr (rabattert fordi du da også kjøper strøm via Tibber). Godt fornøyd!

 

Varmepumpa mi kan styres bade via Sensibo-appen, Tibber-appen og en hjemmesnekret OpenHAB-løsning (HTTP-grensesnitt mot Sensibo gjør at jeg kan kontrollere varmepumpa fra hva som helst)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

 

Skulle hatt ett opplegg for å kunne justere opp temp på varmepumpa på hytta hjemmefra, før vi reiser dit.

Har bredbånd og WIFI på hytta. Pumpa er Panasonic som er ca 3 år gammel.

Er der noen som har forslag til hva som er smarteste måte å gjøre det på?

Denne som jeg har nevnt tidligere i tråden gjør det.

http://www.dx.com/no/p/broadlink-rm-mini3-smart-wi-fi-ir-remote-controller-black-435756?tc=NOK&gclid=CMeNx-n32tQCFd6CsgodW0EFBA#.WVNTJZCLSUl

 

Den lærer alle typer koder fra alle typer fjernkontroller. Jeg bruker den på min varmepumpe til å sette f,.eks både temperatur, modus og av/på i appen på min android-telefon.  

Bestilte og betalte en slik den 29. juni.

Men det har ikke kommet noe pakke ennå.

På sporingen står der mange bevegelser men den siste var 11. juli, da står det at den forlot avsenderland NL. Og pakken står som "In transit".

Er de noe en kan gjøre med det tro?

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Om man har en Harmony Hub i hus, er det bare å lære den kommandoene til varmepumpen, så styrer du den som du vil. Fra fjernkontroll, app, via internet, IFTTT osv.

Jeg har en Google Home, og kan talestyre varmepumpen med f.eks. "Hey Google, make it cold upstairs", "Hey Google, set temperatur to 21". Bruker IFTTT som trigger, så jeg kan selv bestemme hvilken talekommando jeg vil bruke. Så trigger IFTTT Harmony som justerer varmepumpen.

Om du klarer deg uten fysisk fjernkontroll, så får man alt man trenger for 899, med fjernkontroll 1200.

Dyrere enn tidligere nevnte BroadLink RM Mini3, men Mini3 har ikke støtte for IFTTT, bare egne protokoller. Og det gjør det mer tungvint å sy den inn i et smarthjem.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Gammel tråd, men prøver likevel.

Har hatt Sensibo en mnds tid, og bruker denne sammen med Tibber appen.

Integrasjon og brukervennlighet kunne ikke vært bedre, dog synes jeg ikke at smart styringen fungerer veldig godt.

Opplever ofte at pumpa ikke produserer varme, selv når tempetaturen i rommet er 3-5 grader under angitt ønsket temperatur.

I tillegg opplever jeg at pumpen ofte øker temperaturen midt på natta, til tross med nattsenkings funksjonen aktivert.

Opplever også at Sensibo angir lavere temperatur i rommet enn hva den faktisk er, dog holder den seg stabilt. Har lest i ulike tester at dette også her har fremkommet som en svakhet. Kan dette ha noe sammenheng? Jeg antar at det er Sensibo’n som styrerer temperatursettingen og ikke varmepumpen? Har derfor plassert Sensibo på motsatt vegg i stuen for der pumpen er montert, slik at Sensibo’n baserer seg på en mer «riktig» romtemperatur, enn hva den eksempelvis ville vært om Sensibo’n ble plassert like under pumpa. Hva om man på ulike dager fyrer med peis? Vil dette «forstyrre» Sensiboens måte å lære seg å kjenne husets «oppførsel» gjennom dagen? (termisk «forsinkelse», etc)?

Noen som opplever noe lignende? Andre med erfaring fra Tibber+Sensibo?

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...