Gå til innhold

informasjonsteknologi 1 (og it2)


Anbefalte innlegg

  • 4 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Nettopp ferdig med IT2 på VG2. På min skole har man IT1 og IT2 annenhvert år pga. få søkere. Skal altså ha IT1 nå på VG3. Var litt nervøs i starten fordi jeg gikk rett på IT2 og programmering, noe mange sier er skummelt og vanskelig, men etter et år med faget kan jeg ærlig si at det er det beste faget jeg har tatt på VGS :) I starten synes jeg at stoffet i IT2 var vrient og relativt komplisert, og jeg var ikke alene. Vi var 35 stk i klassen helt i starten med folk på venteliste, men etter et par uker var vi kun 25 stk. Jeg tror dette skyldes at mange kom fra IT1, og synes dette var lekende lett, men fikk sjokk da de så hvor annerledes IT2 egentlig var. IT2 kan sammenlignes med å lære seg et nytt språk; alt blir komplisert når man må slå opp hvert ord i ordboka, og i tillegg ikke har peiling på setningsoppbygning. I starten brukte vi boka mye for å se hvordan man kodet helt basic ting, som f.eks. å få en knapp til å reagere når du trykker på den. Etterhvert som jeg jobbet mer og mer, gikk denne prosessen automatisk, og først da merket jeg hvor morsomt og fantastisk faget var.

 

I faget hadde vi nesten aldri lekser, men dette kan variere fra skole til skole. Vi hadde også kun to prøver på et helt år, og disse var helt i starten. På disse to prøvene kodet vi på ark, f.eks. i form av at vi skulle lage et enkelt program som adderte to tall. På disse prøvene klarte jeg å oppnå to 6'ere kun ved å følge med i timene. Resten av testingen gjennom året foregikk på PC i form av innleveringer. Vi jobbet alltid på skolen med dette, og det gikk relativt lett for seg. Innleveringene fikk vi jobbe med i timene, så ble lite hjemmearbeid og relativt slappe timer ;) Personlig har jeg alltid vært glad i IT og teknologi, så dette førte muligens til at jeg var litt over gjennomsnittet interessert i faget. Jeg synes det var morsomt å jobbe med faget, og i motsetning til de andre fagene, gledet jeg meg faktisk til timene! Videre vurderer jeg en utdanning innenfor IT nettopp fordi jeg valgte IT2 og fikk en smakebit på hva IT og programmering er. 

 

Så for å oppsummere: Hvis du er glad i problemstillinger, datainteressert og passe strukturert er IT2 faget for deg. (Kan ikke uttale meg om IT1 siden jeg ikke har hatt det ennå). Man jobber omtrent 95% på PC'en, og bruker det teoretiske du lærer i timen til å jobbe praktisk. 

Jeg fikk en 6'er i faget, i tillegg til tentamen, prøvemuntlig og prøver/innleveringer. Dessverre kom jeg ikke opp i noe IT eksamen :/

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...