Gå til innhold

Y-veien!


Echo2

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei.

Jeg har også fagbrev, men valgte å gå videre på høyere utdanning. Jeg hadde først tenkt å gå Y-veien, men valget falt på forkurs for ingeniør ved NTNU Trondheim. Jeg angrer ikke ett sekund (har riktignok ikke noe sammenlikningsgrunnlag ifht. Y-veien). Forkurset var rett og slett råbra; fantastiske forelesere, bra opplegg, og følte at jeg fikk et stort utbytte av kurset.

 

Overgangen fra jobb til studielivet gikk greit, men jeg måtte jobbe mye hardere på forkurs enn jeg måtte på jobb. Spesielt etter at jeg tok sikte på sivilingeniørutdanning ved NTNU, og måtte få minimum AABB i karakterer, ble det mye jobb. Men hvis du tenker å ta en utdanning uten alt for høyt snitt, og er noe anlagt for skole og realfag, så trenger det ikke å bli like slitsomt.

 

Fra yrkesfagutdanningen hadde jeg bare matematikk 1P. Det gikk helt greit, da forkurset begynte helt grunnleggende. Men progresjonen i pensumet går fort, så man må henge med!

 

En tidligere kollega gikk derimot for Y-veien ved UiS, og han var veldig fornøyd med det.

 

Utover det er det gull å ha fagbrev når du går høyere utdanning, spesielt hvis du går en utdanning som er relevant til fagbrevet ditt. Da er det en del ting man lærer om som man allerede kan praktisk, så det er bare å hekte på teorien :)

 

Lykke til med studievalg!

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...