Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Verdi av uteleiedel


Anbefalte innlegg

Moren min bor nå alene i et ganske stort hus. Vi var 5 stk der frem til de siste årene hvor alle barna har flyttet ut og far hat gått bort.

 

Vi vil nå hjelpe henne med å få leid ut mest mulig så lenge det da er under den magiske skattegrensen. Forstår da at verdien må være høyere på hennes del. Den beste løsningen for oss er da å leie ut ca halve huset.

 

Forskjellen er at delen hennes vil ha to soverom kontra tre i den andre.

Har lest at hage, terrasse og evt bod kan legges til når man regner deg frem til verdien. Hagen og terrassen på hennes del er ganske mye større enn på den foreslåtte uteleiedelen og med sol størsteparten av dagen.

Over garasjen er det et lite rom jeg har brukt som en ekstra tv stue når jeg har venner på besøk. Stuen hennes har også peis om det har noe verdi.

 

Uteleiedelen har fordelen med å ha et ekstra soverom med et lite kontor. Soverommene er lengre unna hverandre så det er mer adskilt.

 

Uteleiedelen har 1 bad mens moren min sin del 1 større bad og 1 toalett i 1. Etasje. Begge delene har 2 etasjer, men det ene soverommet i uteleiedelen er ganske langt unna, ned en etasje og på andre siden av huset. De to andre soverommene er like ved badet i 2.etasje. Ene soverommet er rett over soverommet i første etasje.

 

Stuen og kjøkkenet er i 1. Etasje så man må opp en etasje for å gå på do kontra moren min sin del hvor man har toalett oppe og nede.

 

Hvor mye teller soverom? For moren min er hennes del mest verdt mht stor hage for hund og barnebarn på besøk samt solfylt stor skjermet terrasse kontra andre delen hvor den mindre terrassen og bitteliten plen har en tursti 2 meter unna. Hun har lyst til å bo der når hun blir enda eldre også, så fordel for henne med toalett nede og.

 

Men for et par med to barn vil verdien i deres øyne trolig være større med det ekstra soverommet.

 

Her er link til Google street view: https://goo.gl/maps/BTciud5EopF2

 

det er det hvite huset med to biler utenfor garasjen. Høyre delen av huset vil leies ut. Hagen og terrassen her er mors del. Uteleiedelens hage og terrasse er 5% av størrelsen.

 

 

Så spørsmålet igjen er hvor mye har et soverom ekstra? En mulighet vi har er å lage kjøkkenet i mors del i samme rom som stuen, så rommet vi har planlagt for kjøkkenet blir et ekstra soverom (noe hun ikke trenger men verdt det om hun må skatte 27% hvis ikke) Stor stue så er plass, men vil helst ha det i et eget rom.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...