Gå til innhold

– Jeg ble nærmest låst inne på Nasa sammen med de smarteste menneskene i verden


Anbefalte innlegg

Enig med andre i at dette er en passe kvalmende artikkel. Til å være "så til de grader frelst av teknologi" virker Ringnes ironisk nok uinteressert i å jobbe med faktisk teknologi. Hun bidrar her til å forsterke alle stereotyper om kvinner som verserer i bransjen.

Og ikke minst, ved å la vedkommende havne på trykk på den måten som intervjuet er laget, så ødelegger man antagelig mer for kvinner innen "tech" enn man gjør godt.

 

La oss ta TUs siste profil Christina Aas i Science & Technology som eksempel - hva sier den artikkelen deg? Et helt annet bilde, av en helt annen person, med en genuin interesse helt fra barndommen av. Fantastisk drivkraft og åpenbar gjennomføringsevne, hardt arbeid og gode resultater. Hvilken artikkel tror du er best markedsføring av kvinner innenfor bransjen? Jeg vet hvem jeg ville ansatt. Hint: Det er IKKE en "naturlig leder" som ble "frelst" og "låst inne sammen med de smarteste i verden."....

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det positive er jo at hun tar tak, og at hun forsøker å skape en arena og et samlingssted for kvinner som er interessert i teknologi. Det er nok et visst behov for dette, tipper jeg, siden enkelte av de mannsdominerte teknologimiljøene nok kan ha en viss avskrekkende effekt på kvinner som har denne interessen...

 

Det finnes allerede flere nettverk innen teknologi, både for kvinner, og for alle. Og det er ikke avskrekkende for meg som kvinne å delta på arrangementer eller samlinger bare fordi det er «mannsdominert». Jeg tror ikke det er der problemet er mtp likestilling og kvinnesyn. At Isabelle syntes det var «skummelt» betyr ikke at andre kvinner syns det.

 

Som kvinne som jobber med teknologi så er det mye annet som må jobbes med mtp likestilling og kvinnesyn. Kvinner tjener mindre enn menn, også i teknologiyrker. Ledere tror ofte at kvinner passer bedre som mellomledere/personalledere fordi å ha gode mellommenneskelige relasjoner visstnok er et «feminint» personlighetstrekk. Og jobber man som mellomleder sakker man ofte akterut faglig. Og kvinner blir gravide og får barn, noe som påvirker hvor mye de kan jobbe, lønnsutvikling og hvor ofte de kan delta på faglige arrangementer i og utenom jobb. Dette er mye viktigere temaer å jobbe med, enn å jobbe med en innbilt oppfatning om at kvinner ikke kan bli like gode teknologer som menn.

Endret av Luremuffins
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 8 måneder senere...

 

Hun gjør noe hun liker og forsøker å få flere med seg på det. Hun har havnet i et teknologimiljø og har masse penger og kulturell bagasje fra familien og prøver å gjøre det beste hun kan fra det. Ikke noe galt i det. At hun driver med nettverk og selvpromotering er greit nok. Personlig foretrekker jeg faglig substans, men hver sin smak og det er mange ingredienser som er nødvendige for å lage god teknologi, inkludert promotering og nettverk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...