Gå til innhold

LAN problemer med VPN programvare


Lynx

Anbefalte innlegg

Jeg har installert en VPN klient på pcen min for å kunne koble meg opp mot serverne på jobben via min ISDN linje. Problemet er at VPN programmet lager et "nettverkskort" som overstyrer mine andre nettverkskort i pcen med det resultat at jeg ikke får kontakt med mitt LAN. Dette "nettverkskortet" som blir laget er skjult, jeg finner ingen referanser til det bortsett fra når jeg kjører ipconfig...

Har lest noe om programmering av routing tabellen (?) i windows for å bestemme hvilket kort som skal ta hvilken trafikk, men har ikke fått dette til å fungere.

Noen som har vært borti dette og har en løsning?

 

Programvaren som brukes er "Nortel Contivity VPN client", og det brukes av flere på jobben, men jeg har verken hørt at noen har måtte stille inn noe spesiellt, eller at noen har hatt problemer med det...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er funksjonaliteten i VPN som stenger ut ditt LAN, årsaken er at ikke andre som sitter på ditt LAN skal kunne akksessere serverene på jobben din.

Det kunne jo tenkes at noen i ditt LAN eller noen med tilgang til ditt LAN ville prøve denne bakveien inn til serverene.

Jeg har forståelse for at dette kan være irriterende hvis du f.eks. har en printerserver el. i ditt LAN. Da må du istedenfor koble printeren direkte til din PC.

Lenke til kommentar

Det er jo (tildels) forståelig at programvaren kutter nettverksforbindelsen når jeg bruker vpn tunellen, men at jeg ikke skal kunne bruke nettverket mitt i det hele tatt når vpn programvaren er installert blirt for dumt. Mitt lokale LAN består av min pc og en filserver (egentlig bare en lagringsplass for filer jeg vanligvis ikke trenger, men vil slippe å leite igjennom cder for å finne) så faren for at andre kobler seg til via vpn tilkoblingen på min pc er lik null.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...