Gå til innhold

Spørsmål ang. 23/5. (5er delen av denne)


Paulex

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Har drevet dank og hatt småjobber siden jeg mistet motivasjonen i skolegangen for 10 år siden. Har også gått på arbeidsavklaringspenger i 2 år grunnet sykdom.

Nå er jeg lei av serviceyrker som "oss uten utdanning" blir stort sett satt til, og vil studere videre.

Jeg har 2 privatistfag igjen nå i mai, så har jeg alle fagene som trengs.

 

Men jeg har kun 2 år avklaring + 1år militærtjeneste +2år videregående. Dette blir jo 5, men nå er det sånn at jeg ikke sto i ett fag andre året, slik at i teorien skal bli 4,9 år.

Arbeid jeg har gjort har stort sett blitt avsluttet med uenighet eller politianmeldelse for regelbrudd (som førte til at min tidlige arbeidsgiver fikk sparken) så det er ikke så lett å få en dialog og en "jobblogg" fra noen tidligere arbeidsgivere. Er det noen annen måte (skatteregisteret?) eller noe, slik at jeg evt. kan gå god for om det mangler litt på skolegangen grunnet stryk i 1 fag? (fransk forøvrig, som er veldig relevant for hva jeg skal studere videre....nei.)

 

Spør her siden kompetansen på mitt lokale NAV dessverre ikke holder ett skyhøyt nivå, og kan ikke svare meg på noe som helst om det ikke dreier seg å sende meg på CV kurs (som er ufattelig lukrativt og man skal føle seg beæret om man har fått gleden av å delta på ett slikt kurs).

På forhånd takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

NAV kan ikke sitt eget system, og da snakker jeg av egen erfaring. :-D

Hvilke fag tar du nå, og da er har du GENS til våren?
Hva ønsker du å gå videre på?

Har du snakket med voksenutdanningen i ditt område (ligger som regel på vgs)?

 

De, og evt utdanningskontoret i fylkeskommunen, vil kunne gi deg en vurdering/råd etter hva du evt mangler, og hva som evt kreves for det du ønsker å ta videre - om det er fagbrev, fagskole, eller høgskole. De kan og godkjenne deler av din bakgrunn for fritak for enkelte fag, men det kommer helt an på timeantallet du hadde fra videregående, eller basert på realkompetansen.

Skattetaten eller NAV kan ikke godkjenne noe som har med den regelen.

Men ring til både voksenopplæringskontoret lokalt og utdanningskontoret i fylkeskommunen og hør med dem, de er forpliktet å gi deg råd og vurdering.

https://utdanning.no/tema/nyttig_informasjon/235-regelen:

Du kan også komme inn på høgskole med kun realkompetanse, MEN, du scorer bedre om du har GENS allerede inne.

Husker ikke hva eksakt jeg fikk godkjent for nå, men det var i hvertfall 1 år for diverse, resten var en mix av 100% arbeid og skole.
 

Endret av herbiwere
Lenke til kommentar

Tenkte å søke på GENS generelt. Så har 3 år, 2 skole og 1 militær. Mangler kun 2 som jeg må skrape sammen av mange småjobber, som er noe tungvindt å holde på med, siden de av ulike grunner kun varte i 4-6 mnd. 
Men må vel bare finne ut en måte å få gjort det på.

 

Synd at NAV skal ofre liv og lemmer for å få folk i arbeid, men når man virkelig vil ta tak i livet sitt så er det plutselig en så stor overraskelse for dem at de ikke vet hva de skal gjøre. God bless.

Lenke til kommentar

GENS får du gratis  av voksenopplæringen og dette teller også med i den 5 års regelen.

EDIT: Gikk litt fort i skrivingen her.

Som regel så ordnes dette helt greit av voksenopplæringen. Jeg vet om flere som ikke hadde 5 år helt eksakt, inkludert meg, som tok GENS.

Endret av herbiwere
Lenke til kommentar

Men ja, både 23/5 og NAV burde avvikles.

Dersom du vil ha ålreite karakterer og samtidig ha deltidsjobb som da kan telles opp mot ca 2 år til sammen, så ikke ta alle 6 fagene på ett år. 6 fag fulltid på ett år er ikke anbefalt. Selv ikke lærere anbefaler det og man trenger å bruke tiden godt. Tok det selv på 2 år.

Det er også på tryne - nesten 3 år skoleverk komprimert til ett år...

Lykke til!

Endret av herbiwere
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...