Gå til innhold

SNIKTITT: Samsung Galaxy Tab S3 Samsung puster nytt liv i Android-nettbrettene


Anbefalte innlegg

Hvor stor en opplever en forskjell er jo sånn sett subjektivt, men hvis du ser på forum og tester av TVer som du nevnte så er det rimelig klart hva alle vil ha av en TV: OLED. Og det er en grunn for det. Og som sagt så kjøper Huawei selv inn OLED til sine dyreste modeller. Så Huawei selv mener altså at det er verdt en del penger ekstra for OLED skjerm. I tillegg har vi det rent objektive med at den har DCI-3 støtte og HDR, så om du har DCI-3 content med HDR så kommer forskjellen til å være ekstrem.

 

Og du kan faktisk si helt objektivt at Samsungs AMOLED både viser utrolig mer farger enn Huaweis M3, og viser dem langt nøyaktigere. Og sortnivået er i en helt annen klasse. Det vil si, det er sort, mens LCD aldri vil klare det. Om du mener det er stor forskjell eller ikke får være opp til deg, men du kan umulig nekte for at AMOLED er klart bedre her.

 

Hvor stor rammen er har ikke noe med skjermkvalitet å gjøre? Om du liker den pga det så er jo det greit, men det blir jo et annet argument.

 

Setningen med fargetemperatur henger ikke helt sammen, tror du glemte noe et sted der, men uansett så fungerer ikke fargetemperaturinstillingen veldig god. Se Anandtech sine tester av Huawei hva som helst. Samsung derimot har innstillinger for sRBG, AdobeRBG, DCI-3 og en saturert modus.

 

Og det er greit om du mener forskjellen i skjermkvalitet ikke er stor nok til å forsvare den ekstra prisen til Tab 3. Da er jeg enig med deg, og som jeg sa så virker skjermen i M3 å være overraskende bra. Det er definitivt en ganske solid vanlig LCD skjerm. Det er derimot noe helt annet enn at den ikke er så veldig forskjellig fra en OLED skjerm.

Helt enig med deg at amloed og oled er det beste. Derfor jeg valgte lg oled til 11 tusen mer enn samsung UE65KS7005 modellen. Vet ikke hvorfor, men er veldig godt fornøyd med skjermen på M3en og har som sagt telefon med amloed og en oled tv. Fargetemperatur nevnte jeg da den standard var innstilt på litt kaldere farger enn jeg liker. Da jeg testet de side mot side med samme videoer og et par forskjellige lysstyrkealternativer var ikke forskjellene så store som du vil ha det til. Å bruke ord som ekstremt mye bedre, helt annen klasse og utrolig mye mer farger synes jeg er å dra det altfor langt. En forskjell vil det være, men så ekstrem forskjell er det ikke. Vet ikke hvorfor, men når jeg sammenlignet de nevnte 65" TVene merket jeg vesentlig større forskjell. Når de fleste high end merker kjøper skjermer av samsung, nå også ryktes Apple som en bestiller av disse - men ja, jeg har prisen i tankene her også, og en økning på over 100% / over 4 tusen kroner blir for drøyt.

 

Ang spill er det nok den største svakheten til M3en i følge andre brukeres erfaringer og tester jeg har lest. Nå spiller ikke jeg, og var ganske klar over dette på forhånd, så har ikke gått utover min bruk. Da denne tableten markedsføres veldig lite og ikke er I fysiske butikker, en må nesten ha søkt den opp selv / lest anmeldelser for å finne ut om den.

 

Det med rammer nevnte jeg som en annen fordel, ikke med skjermens egenskaper konkret og ganske subjektivt. Skjermen føles mye mindre ut når den dekker så lite av enheten.

 

Sammen med den meget gode Harmon Kardon (kjøpt opp nå av Samsung) høyttalere, og 16:10 formatet blir totalopplevelsen min bedre enn andre vesentlig dyrere alternativer.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så om du vil ha så mye kraft, hvorfor bare ikke kjøpe iPad?

Fordi iPad kjører iOS og det kan ikke sammenlignes. Det er jo også du som vil ha GPU-kraften i dette tilfellet, mens vi har pekt på at det egentlig ikke er nødvendig.

 

 

Ellers er Pixel C det Android brettet som har best GPU ytelse(Nvidia Tegra X1). Og M3 har vel best CPU ytelse.

Pixel C er altfor stort og tungt, m.a.o dessverre uaktelt. Hadde Nvidia ikke skrotet Shield tablet med X1 hadde det vært et mye bedre alternativ.

Lenke til kommentar

Vel, om Samsung brettet er stilt til sRBG så er jo antall farger de viser helt likt. Med DCI-3 derimot (altså fargestandarden for kinofilm) så har den 25% mer, og det blir vel et par millioner. Selvfølgelig må jo content også støtte det. Nøyaktigheten er jo og en del bedre, men selvsagt når begge er så gode, så blir det vanskeligere å se forskjellen. Akkurat som at fordelen M3 har i skarphet blir vanskeligere  å se. M3 har jo en klar fordel her derimot med ganske bra ledelse i ppi. 

 

Sortnivå mener jeg er i en annen klasse, fordi LCD klarer ikke å vise helt sort, men det gjør AMOLED. Og hvis du ser på tallene så har den jo uendelig bedre sortnivå da :p

 

Fargetemperaturinnstillingen fungerer helt klart, og er et pluss at de har den, men den kunne med fordel fungert bedre og gjort mer. LCD er vanligvis litt kalde, og du får skjermene varmere, men ikke helt til der "de skal være".

 

Samtidig har du jo et problem med at det meste av content kan ikke utnytte alt av skjermen, så selv om du kan vise mer farger, så hjelper det ikke om du ikke har content som har de fargene uansett. Derfor det er en toppmodell-ting.

 

Dette er ellers første Samsung AMOLED med DCI-3, bortsett fra Note 7 da...., så tror ikke du har sett skjermen før :)

 

Men som sagt, M3 sin skjerm virker å være utrolig bra for prisen. Har ganske bra LCD skjerm i PCen min, og M3 sin virke minst like bra, og PCen kostet mer for å si det sånn :p OG systemytelse i M3 bør være bedre enn Tab 3, og for de fleste er det viktigere enn GPU. Så det er veldig lite som kan forsvare prisen Samsung setter opp. iPad har f.eks DCI-3 den og, selv om det er LCD, så der er forskjellen i skjerm enda mindre i skjermkvalitet. Samsung bør ikke bli overrasket om få folk kjøper dette. Må være stort sett pga logo hvis den blir kjøpt :p

Lenke til kommentar

 

Så om du vil ha så mye kraft, hvorfor bare ikke kjøpe iPad?

Fordi iPad kjører iOS og det kan ikke sammenlignes. Det er jo også du som vil ha GPU-kraften i dette tilfellet, mens vi har pekt på at det egentlig ikke er nødvendig.

 

 

iPad er et nettbrett, så hvorfor skal det ikke sammenlignes? Er ikke iPad Pro eneste nettbrett med pen av denne typen du kan sammenligne med og? Så da kan en jo argumentere med at man ikke kan sammenligne M3 med Tab 3, fordi Tab 3 har pen. Skjermstørrelsen er og forskjellig. 

 

Hva som kan sammenlignes eller ikke er ikke noe du bestemmer. Ikke jeg heller. Når en fyr skal kjøpe nettbrett er det opp til den fyren å bestemme.

"Jeg skal ha Android" Tab 3/M3

"Jeg skal ha skjermpenn" iPad Pro/Tab 3

 

Jeg vil ikke ha GPU, jeg har ikke nettbrett engang, men det finnes folk som vil ha det. Det blir brukt rimelig mye penger på GPU, ville vært merkelig å gjøre det om folk aldri brukte det. Jeg bruker ofte min Intel HD graphics på min ultrabook. Samme greiene der. For de aller fleste så har ikke GPUen så mye å si, men for andre er den viktig. Jeg kan spille League of Legends i 60 fps, hadde Intel ikke brudd seg om GPU så kunne jeg fortsatt spilt kabal og nettleserspill, men det hadde jo ikke vært det samme. 

 

Folk er forskjellige, så forskjellige produkter eksisterer. Huawei sin nyeste Kirin toppmodell har fått langt kraftigere GPU, så M4 om den kommer vil få en kraftig boost der. Så om du skal argumentere med at ingen trenger GPU så bør du fortelle Huawei det også. Og alle andre som lager toppmodeller. Og det finnes masse folk som vurderer kjøp av nettbrett og er åpne for iOS, Android eller et Windows brett. Hvis jeg skulle hadde jeg gjort det, og jeg har ingenting Apple engang. Jeg forstår ikke hvorfor jeg ikke skulle vurdert iPad? Det gir ikke mening for meg med mindre du ikke liker iOS.

Lenke til kommentar

iPad kan ikke sammenlignes fordi det blir å sammenligne epler og roboter - det er helt forskjellige økosystemer, og da blir økosystemet mye viktigere enn maskinvaren. De fleste som har nettbrett har også smarttelefon, og da er det helt naturlig å velge nettbrett med samme økosystem som mobiltelefonen man har valgt. Da får man de samme appene, innstillingene, ting synkroniseres sømløst osv. Med andre ord er egentlig valget om hvilket nettbrett-økosystem man bør gå for, tatt i det øyeblikket man kjøper en smarttelefon.

 

Det går an å bytte, men da bør man bytte smarttelefon også for å utnytte det best, og det blir en veldig kostbar affære, da det ikke bare er maskinvaren som må skiftes ut, men også apper man har kjøpt og betalt for. I tillegg er det ikke en 1-til-1-ekvivalens med hvilke apper som er tilgjengelige på begge plattformer, og funksjonaliteten er ikke alltid den samme heller. Det blir dermed svært vanskelig å anbefale en iPad til en som har Android-telefon og omvendt.

Lenke til kommentar

Jeg kunne fint kjøpt en iPad til å bruke ved siden av min Android mobil :)

Trenger ikke synce innstillinger. Nettleser er syncet gjennom Chrome på tvers av OS, bilder er synces via MS OneDrive osv. Så det jeg bruker av slike tjenester er uansett ikke plattformavhengig. 

 

Jeg har ikke noe veldig penger investert i app kjøp, og det er ingen viktige apps som ikke finnes på begge OS. Så for meg virker det som om det hadde gått helt fint det. For andre er det muligens annerledes, spørs vel litt hva du bruker osv.

Lenke til kommentar

flinx, det som jeg trenger at blir synkronisert blir synkronisert ved hjelp av skytjenester og er platformuavhengig. Så jeg bruker både Android, iOS, Windows og Linux. Noen apper finnes kun på en platform, men de mest populære appene finnes på både Android og iOS. Så jeg har Andoid telefon og iPad og har ikke støtt på noen utfordringer med det.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...