Gå til innhold

AOC 31,5" 4K LED U3277FWQ - noen som vet noe om kvaliteten på denne?


Ziff

Anbefalte innlegg

https://www.komplett.no/product/911327/datautstyr/skjermer/skjermer/aoc-315-4k-led-u3277fwq#

 

Prisen er veldig god. Finner bare tulletreff fra Russland på Google på modellnavnet. Lite info ellers. Står at den har AMVA panel, virker som det er "ok" men muligens dårligere innsynsvinkel enn IPS. 

 

Jeg er vant med Dell skjermer, som 3011 og 2711. Lurer på hvordan bildekvaliteten vil være sammenliknet med disse evt... 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hjelper dette noe?

http://aoc-europe.com/en/products/u3277fwq#product-detail-technical

 

Du kan se litt på forskjellen på AMVA og IPS i denne linken her:

https://pcmonitors.info/articles/lcd-panel-types-explored/

 

Grovt sett så er AMVA og IPS ganske like, men AMVA er litt tregere i responsiviteten fra lyst til mørkt.

 

Er ikke kjent med akkurat den, men AOC er ett greit merke, Ser ut som det er den billigste 4K skjermen på rundt 30"-34" men den burde være bra nok til bilde/videoredigering og slikt. Og kjøper du den hos komplett så har du 45 dager åpent kjøp/angrerett, så hvis du er missfornøyd så kan du levere den inn og få pengene tilbake.

Lenke til kommentar

Takk, interessant lesning. Ser at specs på papiret er bedre på AOC men ikke godt å vite hvordan det er i praksis. Såvidt jeg har forstått så er spesielt oppgitt responstid omtrent verdiløs uten å ha observert det. Kvaliteten/nøyaktikgheten på farger er noe det er vanskelig for meg å bedømme... men er mest redd for at det er merkbart dårligere.

 

Men er jo en god pris og frister veldig å prøve... Selve bildet er like stort i høyden som min U3011 men bredere som er nydelig i film og spill...

 

Har sittet i flere år og ventet på >60hz+ skjermer som har minst like mye vertikal oppløsning som U3011 (1600) uten at det skjer noe, så det er jo en grei pris for å teste dette i mellomtiden. Så kan man bytte igjen når det endelig løsner i skjerm markedet....

 

1080Ti kan ikke komme fort nok hvis jeg går for denne isåfall... :p

Endret av Ziff
Lenke til kommentar

Tror den skjermen egner seg best som photoredigeringskjerm.

Hvis den har merkbart treg respons fra lyst til mørkt så kan det være kjedelig å se film og spille spill sånn og kan få lyse detaljer til å se blurry ut over mørke bakgrunder.

4K er heller ikke en god oppløsning å spille på, og krever kanskje mer enn ett 1080Ti hvis du vil maxe ut spilling. Ville foreslått 1440p og høy refresh til gaming istedenfor. (The Witcher 3 på max i 4K er på ca 44fps på ett 1080 Founders edition, mens 1440p er på 75fps med samme settings)

 

Den skjermen er fortsatt 1000kr billigere en nestemann på lista over 4k skjermer mellom 30"-34", men kjedelig å gå glipp av tilbud da, er vanlig med helgetilbud så er du heldig så kommer den igjen snart. Skjermen ser ut til å bare ha vært på det norske markedet i under en uke.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jau, skal gi meg selv litt tid til å tenke på det. Er jo ingen hast nå som det tilbudet er utgått. 

 

Spiller på 1600p i dag, og den vertikale oppløsningen er også veldig behagelig ellers, så derfor er ikke 1440p skjermer fristende, selv om mange av dem har gode specs nå. Så da er jeg litt tilbake til å vente på at det skjer litt revolusjonerende ting i skjerm markedet. Føles litt feil når en så gammel skjerm som U3011 fremdeles er det beste kompromisset for meg på spillytelse, bildekvalitet, og desktop plass... :/

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...