Gå til innhold

Studere i USA?


Laserflip

Anbefalte innlegg

Jeg planlegger å flytte til USA til høsten og begynne på et bachelorstudie. Drømmebyen min er LA, og jeg ser nå på økonomien. Etter å ha søkt etter info om boutgifter stusset jeg litt på priser.

I følge de fleste sidene er gjennomsnittlig husleie på 2000+ dollar (17320 kr, dette er inkl ett-roms boliger) og matbudsjett på 500 dollar (4330 kr). Altså må jeg fort regne opp mot 25 000 for å klare meg.

 

For de som selv bor eller har bodd i LA de siste årene, stemmer dette?

 

Jeg var klar over at LA er en dyr by, men nå har jeg også sett Oslo rangert som enda dyrere, så skulle ikke tro at det var så store forskjeller. For å sette ting i perspektiv betaler jeg 4900 for å bo på SiO (betalte 8000 når jeg bodde privat), og matbudsjettet er på 2000 kr (og jeg lever ikke på nudler for å si det sånn, lager alt fra bånn så spiser sunt og variert). Med andre ord lever jeg på under halvparten nå.

 

Det jeg lurer på er hva jeg bør forvente å bruke per mnd for å klare meg i LA? Jeg kommer til å ha noe sparinger, ellers har jeg rett på lån og stipend fra Lånekassen, men å jobbe har jeg jo ikke lov til der pga visum.

 

Takk til de som har info, eller tips til andre steder hvor jeg kan finne info!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...