Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

PCen føles treg


Anbefalte innlegg

Hei! Jeg har akkurat byttet ut en god del av PC-delene mine (hovedkort, prosessor og ram + ny kjøler til prosessor).  

 

Byttet fra en Z67 til MAXIMUS VIII RANGER. Prosessoren byttet jeg fra i5 2500K til i7 6700K.  

 

Kjøleren er en Hyper 212 X.  

 

Nye RAM er G.Skill Ripjaws V DDR4 3200Mhz - 2x8GB.  

 

Skjermkortet er 970.  

 

Jeg installerte alle delene, inkl kjølepasta, alt gikk uten problemer untatt CPU kjøleren som helt ærlig talt var noe av det mest vriende jeg har prøvd å feste av kjøler noen sinne. Veldig vanskelig å holde i ro, og var ærlig talt nesten en bragd å klare å feste den selv med en andremann som hjalp til. Men det ordnet seg, den sitter skikkelig.  

 

I følge AI Suite 3 kjører CPU på 4.2Ghz, voltagen er varierer litt, men står nå på 1.360v. Temperatur 35c, opptil ca. 50c under litt load (World of Warcraft). Bruker XMP profil i BIOS, ellers ingen overklokking.  

 

Nå til problemet: alle programmer virker som de reagerer sykt tregt. Åpner jeg en ny nettside i browseren bruker den god tid (minst 5x så lang tid som den gjorde før byttet av deler). Bare det å laste inn Facebook tar tid. YouTube reagerer tregt, Twitch reagerer tregt, men når den først har lastet inn så er det null problem med streamen eller videoen osv generelt. Testet internettet og er ikke der problemet ligger. Laste inn nytt map på WoW tar lenger tid enn før (3-5x så lang tid). Noen ganger låser musepekeren seg også i ett halvt sekund før den slipper tak. Har også fått problemer med Discord og Skype, at når jeg prater så stopper plutselig stemmen bittelitt, fortsetter bittelitt, stopper bittelitt. Altså en type lag (ikke den typiske internett laggen), blir helt uforståelig for andre. Det virker som dette skjer mest når jeg ikke har Discord-appen oppe (altså minimert) eller når den kjører i bakgrunn eller på skjerm nummer to (at jeg for eksempel er i nettleseren mens Discord er på den andre skjermen).  

 

Virker rett og slett som om hele PCen "lagger" litt når jeg gjør ting som å åpne ny nettside, laster inn nye ting osv, men ytelsen i spill, videoer og lignende er helt ypperlig.  

 

Det er så godt jeg klarer å forklare problemet i allefall. Noen som kanskje har en anelse om hva som kan være feilen? Vil anta at det er CPUen på ett eller annet vis, eller kanskje SSD'en plutselig gav etter; er ikke så god teknisk at jeg klarer å bedømme det på egenhånd dessverre. Takk på forhånd.

Endret av Swiggyswoo
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan muligens være nye nvidia drivere, nye pascal drivere har en tendens til å kødde med kort som ikke er pascal..

Oppdatert andre drivere også? 

Formaterte PCen etter at jeg byttet ut delene. Lastet inn driverene som fulgte med hovedkortet (CD) og lastet ned den nyeste Nvidia driveren til 970 fra hjemmesiden. Har ikke oppdatert eller lastet ned andre drivere en disse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...