Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Dårlige hjullagre?


Brouhaha

Anbefalte innlegg

Hei

 

Over natten i forrige uke hørte jeg plutselig en slags rumle/skrape (litt vanskelig å beskrive) lyd fra bakhjulet(ene). Ikke av typen slitte bremseklosser som hyler, men mer som ekstra mye hjulstøy. 

 

Det som forundret meg litt var at dette kom over natten. Torsdag kjørte jeg gjerne 70km, å fredag morgen var denne lyden tilstede. Hører det allerede fra 15km/t og oppover. Klarer ikke gjøre meg klok på lydendringer i svinger, virker ikke som noe fast mønster.

 

Så idag jekket jeg opp bilen å kjente litt på hjulene. Det ene bakhjulet har litt slark. det er ikke snakk om mye, men nok til at jeg klarer å rikke littegrann på det. De øvrige 3 hjulene har ingen slark. 

Jeg har tidligere blitt overrasket over (det jeg vil kalle) veldig sterk varmgang i bremsene på det aktuelle hjulet, å har derfor skiftet caliper 3 ganger på samme hjul. (3 ganger pga. verkstedsfeil osv.) Har ikke merket noen merkant forskjell med ny caliper, hva angår temperaturen. 

 

Tidligere i sommer var jeg også uheldig og caliperen på samme hjul falt av mens jeg kjørte på motorveien i tyskland. Dette konstanterte man i tyskland at skyldtes løse skruer på caliperen, som verkstedet ikke hadde festet skikkelig - altså enda en blemme fra deres side. 

 

Det jeg lurer på her er om symptomene mine viser at hjullageret er gåent - eller om det kan være noe annet? Lurer også på hvordan dette kan skje over natten - og om det eventuelt kan ha sammenheng med tidligere problemer med bremser/caliper?

 

Takk for svar!

 

NB! Bilen er forøvrig en Mondeo Mk3. 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...