Gå til innhold

pda for teknologianalfabet...


bertie

Anbefalte innlegg

Jeg har fått spørsmål om å kunne forenkle faren min sitt nåværende rot med "post-it"-lapper og kulepenn som stort sett bare blir et rot. Han har jo holdt på med små lapper og notatblokker i alle år, men nå har han et ønske om å kunne fornye seg.

 

Tenkte da i første rekke på en PDA med skrivemuligheter på, rett og slett skrive grafikk rett på nærmest som å skrible på PDA'en istedenfor lapper, for så å kunne lagre de til han kommer hjem og kanskje printe ut eller se gjennom til senere bruk.

 

Finnes det mulighet for noe slikt på nær sagt alle PDA'er, eller er det stort sett slik at man må skrive én og én bokstav i ett slags notepad-program. Trenger veldig lite "fancy" ting på en slik PDA, så alt av blåtann, IR, etc. er ingen nødvendighet, men det er brukervennlighet som er den store tingen. Helst så lettfattelig som mulig.

 

Har lite peil på PDA'er sjøl, men tenkte jeg kunne høre på forumet her om noen har noen gode idéer.

 

bertie

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

for PocketPC:

http://www.visualit.co.uk/pad.htm

http://www.pocketgear.com/software_detail....4&associateid=9

http://www.pocketgear.com/software_detail.asp?id=5926

 

PDA har en ganske høy lære terskel. Derfor vil alle teknofobe data-analfabeter alltid sverge til penn og papir.

Tenk deg at du bruker x tusen kroner på en datamaskin som er mye sprekere enn den digre kassen du hadde på skrivebordet ditt for bare noen år siden, denne får plass i lommen din, men mangler noe vesentlig. Nemlig tastatur og mus. Hvordan skal du få data inn i denne dingsen?

 

-OnScreen keyboard : et mikroskopisk tastatur hvor du liksom skal prikke inn bokstaver med pda'ens medfølgende penn. Dette krever presisjon av uante dimensjoner. Bare prøv når du løper i transitt gjennom Oslo lufthavn, eller i korridoren når en kollega tar tak i deg mellom møte a og b. :scared: Helt ubrukelig!

 

-Lyd opptager : Fungerer helt ok, du har nettop kjøpt den dyreste diktafonen på markedet.

 

-Håndskrift gjennkjenning: Her er PDA'en fortrinn, du rabler på skjermen og maskinen oversetter kråketærne dine til lett gjennkjennelige bokstaver, lagrer notatet som du senere kan synkronisere med hovedmaskinen din. Vel framme på kontoret, eller hjemme kan du sortere notatene og lage de om til dokumenter.

Alt vel så lenge du skriver på engelsk. Å få dingsen til å forstå æ, ø og å er verre!

(på palm må du lære deg et helt nytt skrift språk kaldt grafitti)

 

Selv er jeg kvitt 7.sans, postit lapper og notat bøker. Jeg har nesten aldri blyant eller kulepenn på meg (til stor ergrelse for alle som elsker å stjele kulepenner) PDA'en bruker jeg som notat blokk men PIM'en (personal information manager) har jeg på laptoppen, så mellom slagene sortere jeg notater, lager avtaler og setter inn kontakter etc.. som sync'es med PDA'en som varsler meg når noe er på gang.

 

Vel, ikke alt er rosenrødt, I vant MS tradisjon er OS'et sendt på markedet leeeenge før det var ferdig, og de programmene som følger med er ikke i stand til å utføre oppgaven så du er nødt til å fylle minnet med masse 3.part's programvare. Så vær forberedt på det mest uventede!

 

Så tenk deg om før du slenger fram en PDA i møterommet, hvis du da ikke vet hvordan du skal få data inn i dingsen....

 

Tips til bertie: kjøp en 7. sans til faren din.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...