Gå til innhold

Merknad på rullebladet


Anbefalte innlegg

Gjorde for litt over to år siden, en liten gjennomtenkt kriminell handling. Jeg var forøvrig ganske ung når jeg ble tatt, selv om det ikke er noen unnskyldning. På dette tidspunktet hadde jeg ikke noen tanker om om drømmejobben, som jeg har i dag. I dag eller nesten i ett år, så har jeg funnet ut hvilken jobb, jeg tror jeg vil trives veldig bra i, men problemet er altså urent rulleblad. Jobben krever høgskole utdannelse, men siden rullebladet mitt er urent, vil søknaden min automatisk bli avslått. Jeg har forståelse for at enkelte utdannelser og jobber har krav om rent rulleblad, men hvorfor bli straffet for noe resten av livet? Da er det jo en livstidsdom!

 

Til det jeg ønsker svar på: finnes det noen som helst, som kan fjerne dette forholdet fra rullebladet mitt? Jeg snakker da om uttømmende politiattest, som jeg blant annet må levere for å begynne på politihøgskolen.  

Endret av Niklas0o0
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ikke hvis jobben krever en såkalt uttømmende politiattest. Da vil skampletten vises "for alltid". Det er ingen menneskerett å få den ene eller andre jobben, så synd, trist, leit. Det burde du tenkt på før. Du kan kun skylde på deg selv for det du har gjort.

Skriver jeg at jeg bare skal få komme inn på utdannelsen eller få jobben? Ingen menneskerett å få en jobb en ønsker? Hvis noen har gode nok karakterer, så har du også rett på utdannelsen! Skylder ikke på noen andre, gjør jeg det? Er fullt klar over at det var jeg som var dum, og ikke politiet eller omgivelsene jeg hang med..

Lenke til kommentar

Det jeg sa over kan fint overføres til utdannelse. Hvis et av opptakskravene til utdannelsen er plettfri vandel etter en uttømmende politiattest, er ikke karakterer godt nok. Sånn er det, og sånn bør det naturligvis være, av åpenbare årsaker. Politiet er tross alt den institusjonen som har adgang til å utøve makt mot folket, og da er det gode grunner for å kunne kreve at de som en gang skal bli politi har plettfri vandel, etter en uttømmende politiattest.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...