Gå til innhold

Hvorfor skal alt handle om penger?


Anbefalte innlegg

 

 

Vil ikke en 60minutters dag enda mer lette "mange av dagens press som tynger enkeltmennesket og som ofte fører til redusert livskvalitet"?

 

Useriøsiteten din her tynger ihvertfall mer enn den letter så kunne vel starte allerede der. Utover det så ønsker vi vel ett funksjonelt næringsliv og en fortsatt kjøpekraft? Tror du ikke det spiller en rolle for folk om målet er å prøve og optimalisere livssituasjonen?

Hva får deg til å tro at 6 timer er mer optimalt enn 8 timer eller 60 minutter?

 

Hva får deg til å tro at en en politisk fastsatt arbeidstid er best for alle, dvs hvorfor er 6 timer best for både Kari og Ola, når Ola faktisk vil jobbe 11 timer og Kari 6o minutter?

 

 

Jeg vil tillegge til det Thoto79 har svart under her, at arbeitstid og penger er relativt og at hver gang noen andre arbeider mer eller sløser penger på noe, har det ringvirkninger i pengesystemet som gjør at alle andre må jobbe mer, selv for nødvendigheter som mat, bolig og vann.

 

Idag er det ikke mulig å jobbe 20 timer i uken eller 10 timer i uken og ha mulighet til å eie hus i Norge. Hvorfor det? Jo, fordi alle andre jobber altfor mye, fordi de låner altfor mye penger og fordi alle andre sløser i konsumøkonomien, noe som ikke utelukkende treffer kun disse menneskene, men som har effekt på alle menneskene i landet. Faktisk er det ikke engang så lett. Det med lån og meget høy inflasjn på bolig skyldes faktisk endringer i USA sin boligpolitikk, så det er et importert problem.

 

Derfor kan man ikke bare si at alle er fri til å gjøre som de vil, når alle bor innenfor samme pengesystem, hvis dikterer at alle må gjøre ting på samme måte, og at det ikke finnes unntak for reglene.

 

Et godt steg i riktig retning hadde vært å reklassifisere eiendom og bopel fra "investering" til "nødvendighet" slik som det tidligere var, og legge dette inn i en separat økonomi, sammen med mat, vann og energi, og adskille det hele fra resten av økonomien, slik at folk HAR muligheten til kun å jobbe for bolig, mat, vann og energi om de ønsker det.

 

Det er dessverre ikke mulig idag, fordi flertallstyranniet dikterer at alle må ta gigantiske lån for å betale for spekulasjon og enormt overprisede boliger. Alle må betale det inflasjonen koster hver gang noen kjøper seg ny datamaskin eller ny telefon hver 6 måned. Vi lider alle sammen, for alle andres konsum.

 

Så ja, staten må gripe inn med diktat for å endre et system som er såpass ute av kontroll om vi vil ha en verden for mennesker heller enn en verden for grådighet og gigantiske megalomaniske bedrifter.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette med lengde på arbeidsdager er et interessant tema. Produktiviteten har økt, men vi jobber i stor grad like mye. Noen har nevnt reduksjonen fra 6 til 5 dagers uke som et eksempel.

 

Spørsmålet vi kan stille er vel:

 

Kommer økningen i produktivitet samfunnet til gode på best mulig måte?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...