Gå til innhold

twinmos minne x 3


neb

Anbefalte innlegg

heihei.

 

bare lurer på om det er noe problem og putte sammen 3 256 minne brikker av denne sorten:

 

twinmos pc3200

 

har en 256 mb minne brikke av denne sorten fra før.. og har lyst til å kjøpe meg den dual packen..

 

er dette noe problem?

 

fikk høre at det lissom skulle være så problematisk og bruke 3 minne brikker, men stoler ikke 100% på data ferdighetene og kunnskapene til den karen.. derfor vil jeg bare forhøre meg med andre!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Altså, hvis vi ser på prosessoren hans så ser det ikke ut som om det blir en flaskehals, da den har 133Mhz fsb (for det jeg veit) og som jeg også har fått med meg er at ved 3 minnebrikker på nforce2 vil da senke hastigheten ned til PC2700 eller DDR333Mhz (166Mhz). Noe man trolig ikke merker da denne ligger 33Mhz under det rammen holder. Så jeg vil tro det går fint. for dem som ikke visste det så er ram bakoverkompatibelt med fart på hovedkort (gjelder selvfølgelig ikke forskjellige moduler eks: RD DDR SD osv)

Lenke til kommentar
en ting til er at dual channel tingen forsvinner vel når mans etter i et 3dje kort?

 

er jeg på jordet eller?

Jepp, men bare litt ute på jordet. Noen kort støtter dual channel med tre brikker (og jeg mener å huske at dette er ett av dem). For å sjekke om det går kan man se i manualen, eller sjekke fargekodingen på ramslots. En kanal, en farge. Så hvis to av minneplassene er i en annen farge enn den tredje er det fordi de tilhører samme kanal.

Lenke til kommentar

Nå begynner man å konvergere her...

 

Ved litt ettertanke er det selvsagt ingenting i veien for å dytte 3 brikker (av samme type) på kortet når de kjører med DDR333 hastighet. Det bør han jo allikevel gjøre på grunn av ytelsen (altså kjøre minne og cpu synkront).

 

Da faller dual-ytelsen bort, men den vil nok langt på vei (og litt til) dekkes opp av den ekstra ytelsen man får av ekstra ram.

 

Hvorfor ikke gjøre det? I en ideell verden hadde vi alle hatt råd til å kjøpe 2*512MB ram, men 3*256 er ikke helt på jordet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...