Gå til innhold

Elendig nett på hytten etter at ICE "oppgraderte" til 4G


Anbefalte innlegg

Etter å ha prøvd mobilt brebånd fra de fleste leverandører besteme vi oss for å gå for Ice. Dette var det eneste som fungerte fint på hytten. Telenor og Netcom var rett og slett ubrukelig. Åpning av nettbanken tok fjerne minuttet, om det i det hele tatt fungerte.

 

Da vi gikk over til Ice ble alt straks bedre. Internett fungerte, en kunne se youtube og det var ingen problem å ha hjemmekontor på hytten lengre.

 

Men så fikk vi ny router i fra Ice for en tid siden der de oppgraderte alt utstyr til å støtte 4G, og da forsvant samtidig dekningen på hytten. Nå er vi tilbake der Telenor og Netcom var når vi prøvde deres løsninger, altså helt ubrukelig.

 

Hele poenget med å ha Ice var jo at de tilbød dekning der ingen andre klarte det, men nå er vi altså tilbake til start.

 

Så jeg lurer på om det er noe vi kan gjøre for å få fungerende internett på hytten? Mine foreldre som er der hver helg og i alt av ferier er avhengig av å kunne gjøre enkle ting når en er på hytten, slik som nettbank, litt nyheter, tilkobling til citrix osv.

 

400 meter unna, oppe på parkeringen så er der full 4G dekning i fra hvertfall netcom, men det hjelper jo svært lite når vi ikke har fungerende nett på hytten. 

 

Er der noen som tilbyr samme type nett som Ice gjorde tidligere, på de frekvensene slik at vi får dekning igjen? Noen typer antenner vi kan bruke for at dette vil virke?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du satt opp en skikkelig rettningsstyrt antenne rettet mot basestasjon?

 

Ice har startet drift på 4G på samme frekvenser de sendte CDMA2000 på i tilegg til de nye frekvensene de kjøpte - dekningen skal altså være lik.

 

Kan være basestasjonen er midlertidig ute av drift, eller under ombygging.

 

Bruk finnsenderen.no til å finne basestasjoner i nærheten, undersøk lokale forhold og sett opp rettningsstyrt antenne om du ikke har gjort dette alt.

Endret av sjurtf
Lenke til kommentar

Nei ikke brukt noe annet enn boksen vi fikk fra Ice. Det fungerte jo strålende med den gamle helt til vi fikk ny boks. I følge Ice skal det være svært god dekning der vi har hytte, så burde jo i teorien ikke være nødvendig med noe ekstra utstyr?

 

Kan jo selvsagt prøve med en ekstern antenne, men trenger vel et lite lass med ekstra utstyr da?

Lenke til kommentar

Det kan være hytten din har havnet mellom en NetCom 2G eller 3G sender, og en ICE 4G sender på en slik måte at ruteren din har koblet seg mot NetCom senderen fordi den har sterkest signal.

 

Jeg hadde uansett satt opp en ekstern antenne for å få bedre mottak og sending hvis dette var en løsning som står på samme sted fast.

 

Trenger ikke så mye utstyr, noe planker for å lage et feste på vegg / tak og en antenne. De kommer som regel sammen med antennekabel. Bare sørg for å få riktig kontakt så du får koblet den til boksen fra ice.

 

Gjør også en vurdering ved hjelp av finnsenderen.no og befaring på hytten hvor du kan feste den. Fri sikt mot basestasjon er best.

Kan være at ved å sette opp antenne mot Telenor eller NetCom kan gi bedre resultat grunnet sikt.

 

Husk at du må ha riktig antenne som stemmer overens med frekvensen du skal koble deg på. Dette ser du på finnsenderen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...