Gå til innhold

Hytteområde fjell - med grei kjøreavstand fra Moss


FranzJosef

Anbefalte innlegg

Fant ikke andre passende kategorier.

Har flyttet til Moss og leker litt med tanken på å anskaffe en liten fjellhytte. Spm er hvilke områder som bør anses som gunstigst i forhold til reiseavstand herfra. Antar at det er mest aktuelt å ta ferja over til Horten og så se på de nærmeste områdene. Bør helst være under 2 timer fra Horten, gjerne mindre hvis mulig. Antar områder nord for Oslo blir tungvint pga. en må gjennom Oslo-trafikken, så vestover fra Horten/Drammen er kanskje mer aktuelt.

 

 

- Behøver ikke ha en endeløs snøsesong, men bør være såpass at en får gått på ski i løpet av vinteren.

- Liker veldig godt å gå fjellturer, helst toppturer om sommeren. (Inneforstått med at en ikke får Jotunheimen-topper, så en del småtopper må være akseptabelt)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er jo litt prisavhengig og hvilken standard. I de gode områdene er hyttene dyre.

Blefjell er et forslag. Fint lite skitrekk på fagerfjell som ligger nordøst. Kan alternativt kjøre drøbaktunnelen for å slippe fergekøen. 

Jeg synes avstanden til Synnfjell i etnedal er også ok. Veldig fint område, evig med løypenett. Påsketrafikk kan være stress gjennom Oslo. Stive priser feks rundt gamlestølen.

Trysil er også grei avstand, brukte 3.5 time i nyttårstrafikken fra Rygge. Kanskje beste alternativ hvis du vil ha alpint. Kan få god hytte til ~ 3 mill i fageråsen.

 

Jeg har hatt en hytte som ligger ved turrsjøen i øystre slidre. Det tar rett under 4 timer å kjøre fra Moss hvis lite trafikk. Her er det billig pga manglende strøm og vann/kloakk. Dessverre få hytter til salgs. De reklamerer med noe sånt som 600km oppkjørte løyper eller noe sånt, og ikke så langt fra beitostølen for litt afterski. Flotte sykkelturer og toppturer på sommeren.

Lenke til kommentar

Ett lite tips kan være å velge hytte som ligger litt utenfor typiske populære destinasjoner for å få ned prisen. Da er man avhengig av bil for å komme seg til løypenettet. Fordelen er jo at man kan variere hvor man velger å ta utgangspunkt hver gang man skal ut på tur. Det blir ofte litt kjedelig å velge den samme turløypa hver gang man forlater hytta.

 

Så om man kjøper en hytte som ligger nede i Flesberg så må man ta bilen opp til Blestølen, Blestua eller Fagerfjell.

Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Anser Blefjell og traktene rundt der kanskje som mest aktuelt ja. Skal forsøke å leie hytte noen dager før en kjøper så har en litt mer følelse på det.

 

Lifjell virker også veldig attraktivt, ser på kartet ut som et hav av topper. Flere over 1000 moh. Skrim hadde kanskje vært ideelt, finner veldig lite hytter der.

 

Vil være klar fordel om det er 2,5 timer eller mindre kjøretid.

 

Noen kriterier jeg har kokt ned etterhvert:

 

- Bør ha strøm

- Trenger ikke innlagt vann

- Trenger ikke alpinanlegg

- Pris helst ikke over 1 mill

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...