Gå til innhold

Maskina klikker!


unabomber

Anbefalte innlegg

I de siste tre ukene har slitt med ett stort problem; skjermbildet fryser mens jeg spiller 3d spill (Max Payne 2, CS, Q3 osv.), jeg har da ikke mulighet til å avslutte på vanlig måte. Ingen knapper på tastaturet fungerer, så jeg blir da nødt til å avslutte maskinen manuelt. I andre tilfeller mens jeg spiller 3dspill skrur maskinen seg bare av, som om den har gått varm. Dette skjer etter et visst antall minutter, som oftest ikke mer enn 10 minutter. Så i det siste har jeg bedrevet seriøs feilsøking, og i de følgende punktene går jeg igjennom hva jeg har prøvd, og som ikke har hjulpet meg.

 

1. Jeg trodde jo selvsagt at her må det være noe galt med skjermkortet (Ati Radeon 9600 Pro fireblade edt). Så jeg har prøvde mange forskjellige drivere. Dette hjalp ikke. prøvde også å sette ned AGP hastighet, og tok av fast write.

 

2. Formatering!!! Har alltid løst problemene mine, men ikke nå.

 

3. Senere trodde jeg skjermkortet gikk varmt, derfor gikk jeg til innkjøp av kjøleribbe til skjermkortet. Dette hjalp ikke, så jeg tenkte at det kanskje ble for varmt inne i kabinettet. Satte på en ekstra kabinettvifte, hjalp ikke. Jeg åpnet senere kabinettet og satte en stor ekstern vifte mot åpningen. Temperaturen krøp helt ned mot 40 grader, men problemet løste seg heller ikke da. Det var tydeligvis ikke at det var for varmt som var problemet.

 

4. Jeg og en kompis byttelånte skjermkort, dette funket heller ikke. Men fikk nå det klart at det ikke var skjermkortet som var problemet (kortet mitt funket som smurt i maskina til kompisen).

 

5. Dro til komplett butikken i Tr.heim og ville levere den på service. Har nemlig kjøpt de fleste delene over nettbutikken på komplett.no. Men de kunne ikke ta den inn gratis til service, fordi jeg ikke hadde kjøpt maskina mi der. Altså, butikken og nettbutikken var ikke de samme(!). Men uansett så hjalp en fyr meg der litt, han mente at det kunne være en av RAM-brikkene mine det kunne være noe galt med, i tillegg anbefalte han meg å oppdatere BIOS. Jeg skiftet ram-brikker, det hjalp ikke. Senere flasha jeg biosen, men det hjalp heller ikke.

 

Alt dette har jeg gått igjennom den seneste tiden, det har vært et mildt sagt ****** ;)

Vært veldig takknemlig om noen kanskje kunne komme med noen tips når det gjelder problemet. På forhånd takk :)

 

Mine PC-spesifikasjoner:

AMD Athlon 2600 XP

Abit KD7A Hovedkort

Dual Twinmos ddr-ram 1024 mb

ATI Radeon 9600 Pro Fireblade edition

Seagate 120 gb harddisk

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når jeg kjøpte min maskin, bistilte jeg den med 2x 512 ddr twinmos ram. hadde akkurat samme problem. Skjønte ikke noe. JEg byttet slotter,med bare en brikke, men det hengte seg fortsatt. jeg sendte rammen min inn til komplett. Og fikk meg ny ram :) Men 2 uker etterpå bestilte en kompis av meg omtrent samma maskin. Twinmos pc 3200. Denne brikken skjedde akkurat det samme med??? Han fant ut om man setter ned hastigheten til pc2700 ( 333mhz) så blir den mye mer stabil. Rammen er jo godkjent til pc3200, men for min del så virker det som om Twinmos utgir sine brikker for å tåle for høy hastighet. Prøv å låne en annen brikke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...