Gå til innhold

Bærbar PC til samboer


Anbefalte innlegg

Hei, skal hjelpe min samboer med kjøp av ny laptop. Hun bruker i dag en 15" ASUS som er over 5 år gammel. Hun har vært fornøyd med denne og den har holdt seg egentlig utrolig bra til å være såpass gammel. Naturlig nok er tiden inne for et bytte snart og jeg har undersøkt markedet den siste tiden etter noe passende og som hun kan beholde i nye 5 år om mulig.

 

Hun er ingen gamer og har ingen interesse innenfor data utover det å surfe, foto-/filmredigering, se film og høre musikk per i dag. Jeg har et håp om å få henne med på et spill eller to etterhvert så derfor vil jeg ikke låse den muligheten helt ved f. eks. å kjøpe en maskin med kun integrert grafikk.

 

Jeg har funnet et eksempel jeg syntes har det meste innefor disse kriteriene. Kravene jeg hadde var i utgangspunktet dette:

 

- 15" skjerm

- Windows 10

- 5. eller 6. generasjon Intel CPU

- SSD harddisk

- Dedikert grafikk

- Full HD eller mer

 

 

Maskinen jeg så på var denne: https://www.komplett.no/product/853765/pc-nettbrett/brbar-pc/pc-er/asus-k501ub-156-full-hd-matt

 

I og med at hun likte ASUS'en vil nok denne også falle i smak. Er og fornøyd med vekten og jeg mener den innehar de kravene jeg nevnte til en overkommelig pris. Er riktignok ikke en ren SSD, men en hybrid hvor jeg antar OS ligger på SSD delen. Den ekstra lagringen kommer nok uansett med.

 

Er det noen som har kommentarer til denne, eventuelt har alternativer? 7500,- er nok absolutt maks i det som vil legges ned.

 

Takker for svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er ikke mange alternativer til dette:

 

Multicom Xishan W650R 15.6" HDMatt, Intel Core i5-6300HQ, 8GB, 1TB HDD, GeForce GTX 950M, DVDRW, Uten OS

Gir noe bedre ytelse, men er også dyrere.

Om du vurder brukt\bvare så er det kanskje lettere å få bedre kjøp, SSD disk koster for 1000 kr ekstra.

Det gjørt også operativsystem, men må er vel det ikke krise å kjøpe det første dagen. Da det finnes testversjoner.

 

Tror du kommer fint med bare 850M eller 860M på bruktmarkedet.

Lenovo Y50-70 15,6" - GTX860M 2GB - i7 4710HQ - 1000GB SSHD noe som dette burde holde seg oppdatert en stund i prisklassen.
Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Takker for svar! Har ikke tenkt over å kjøpe brukt egentlig men kan jo se litt på det. Som du sier blir multicom sin noe dyrere så jeg tror jeg konkluderer med at den maskinen jeg fant er et godt kompromiss med tanke på ytelse og kostnad. Har i alle fall ikke funnet mange andre maskiner med lignende spec og pris :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...