Gå til innhold

codec, mylder av muligheter? urgent...


Anbefalte innlegg

har litt problem med valg av codec ved rendring. Bruker adobe premiere pro 7.

 

Har sett på tabellen her: http://www.dvdrhelp.com/dvd#comp

 

Jeg har veldig få codec valg i premiere pro. Hadde vært veldig greit å hatt akkurat de samme videovalgene som i tabellen (som feks vcd,svcd,dvd,xvcd,divx,asf,rm,dv) og kunne velge mellom mpeg1,mpeg2,mpeg4,dv etc etc...

 

Har en film på 15 min (lagd med bra dv cam) men kvaliteten blir faktisk ganske dårlig når jeg rendrer som dv (med ca 6mb/sekundet) selv om filen blir veldig stor. Blir også veldig dårlig kvalitet på divx (700kbit/sek).

 

Noen snakket om quicktime DV codec i en annen tråd (skulle ta mye plass med ha veldig god kvalitet). Hvor kan jeg laste ned slike codec'er ??

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror du får en quicktime dv-codec når du installerer quicktime :roll:

ellers kan du sikkert laste ned ACEMCP codecpakke.. husker ikke hvor jeg fikk tak i den, men der får du stort sett d meste: divx, quicktime (ikke quicktime eller divx player though) + hundrevis av andre! En rask søk på google, så finner du det tenker jeg..

Lenke til kommentar

dv-film ser alltid dårlig ut på pc'en...men når du kjører det tilbake på tape, eller eksporterer det til et annet format ser det bra ut igjen ;)

 

http://www.filemirrors.com/search.src?file...Build9Beta1.exe denne pakken gir deg ca. alle codecene på den sida de skulle jeg mene...og da kan du også bruke dem når du eksporterer filmer i premiere :)

 

jeg vil anbefale divx eller xvid, men det kommer litt an på hvilket publikum du vil treffe(om de allerede har disse codecene installert, eller om de må lastes ned)

Lenke til kommentar

lastet ned ACEMCP og installerte det. Etter restart av pcen var resultatet følgende:

 

1. PCTV pro (program for å vise tv på pc) ville ikke åpne seg (feilmelding)

2. Adobe premiere pro fikk feilmelding

 

Avinstallerte ACEMCP og da fungerte begge programmene igjen. Er avhengig av disse programmene, så ble litt nyttesløst med ACEMCP...

 

Ingen andre måter enn ACEMCP og Nimo for å få noen bra codecs? Har selvsagt divx, xvid etc...men kunne tenkt meg noen bra tips på bra codecs og ikke slike omfattende codecspakker...

Lenke til kommentar

under innstalleringen av ACEMCP skal du kunne velge 'Custom'.. Da vil du kunne huke ut hvilke codecs du skal installere og ikke.. Jeg har valgt bort de fleste igrunn.. men de få jeg installerte, lar meg spille av så og si ALT! og ikke minst eksportere til det mest brukte.. Sorenson er integrert i premiere, eller windows, er det ikke? Jeg har i allefall på ett eller annet merkelig vis alltid hatt den, helt siden jeg fikk win98.. uten codec-pakker..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...