Gå til innhold

svchost.exe stoppes i W2K SP4


Anbefalte innlegg

Hei! :roll:

 

Er det noen som har vært borti følgende problem?

 

(Sånn omtrentlig slik jeg husker det)

 

"Det har oppstått en feil og svchost.exe har blitt stoppet. Den må startes på nytt..."

 

Den kommer etter en liten stund på Internet.

 

Maskinen har W2K SP4, det er en PIII 1000/256Mbyte Dell maskin. Den er nyinnstallert (med sp4 og Norton antivirus) og var aldri på nett før disse var på plass, den hadde altså til å begynne med Norton Antivirus, men denne har jeg avinnstallert. Dette hjalp imidlertid ikke. Det som skjer er at jeg går på nettet får jeg etter en liten stund feilmeldingen som er beskrevet overfor. Det gjør at jeg ikke får åpnet statusen for internettforbindelsen, jeg får ikke lukket forbindelsen på vanlig måte, og en del funksjoner i nettsidene fungerer ikke i det heletatt. Maskinen har et Jensen PCI-modem (analogt).

 

...takker for alle som tar seg bryet og svarer :nice:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For å si det sånn, antivirus-programmet ditt kan være helt "up to date" og selv da vil du få melding om at svchost.exe har generert feil og at maskinen startes på nytt om 60 sekunder. Dette vil skje om og om igjen helt til du har installert sikkerhetsoppdateringen jeg nevnte i mitt forrige svar. Win2K SP4 har ikke denne fiksen innebygd, så vidt jeg vet...

Lenke til kommentar

Hei igjen Eddie :-)

 

Takker igjen.

 

Så vidt jeg er blitt fortalt er det RPC som skaper problemet med Blast-viruset. Det er jeg igjen blitt fortalt at skal være fikset i SP4. Siden jeg hadde Blast-viruset på en annen maskin (XP H) kjenner jeg også til at windows restarter maskinen. I dette tilfellet restartet ikke windows maskinen, men kjørte istedet som før med et par irriterende feil (beskrevet innledningsvis). Angriper Blast-viruset andre ting enn Remote Procedure Control? Vil viruset oppføre seg veldig annerledes på en W2K maskin enn på en XP-maskin? Hvis jeg ikke husker helt feil er svchost.exe en fil som hoster Switced Virtual Connection. Har dette noe med RPC å gjøre?

Lenke til kommentar

Hei!!

 

Jeg har samme problemet, sitter på en P4 1.7GH 512 ram. Jeg har en nyformatert maskin og selv etter en rekke reinstalls og formateringer er det samme problemet.

 

 

"SVChost.exe har generert en feil og vil bli lukket av windows

det opprettes en feillogg"

 

1. Hva er galt?

2. hvor finner jeg denne feilloggen?

3. hvordan kan jeg rette opp feilen?

Lenke til kommentar

Heisann :)

 

Jeg har fått beskjed om at det er det omtalte viruset. Dette er jeg i hvertfall sikker på etter å ha lest innleggene i følgende tråd:

 

http://forum.hardware.no/index.php?showtop...5438&hl=svchost

 

 

Du finner mer om problemet, samt løsningen på det her:

 

http://securityresponse.symantec.com/avcen...aster.worm.html

 

Jeg har hatt viruset på min XP-maskin, og der fjernet jeg viruset med programmet fra symantec, deretter fulgte jeg linken til windowsupdate der jeg fant en fil som reparerte sikkerhetshullet. Jeg er usikker på om det kanskje skulle gjøres i motsatt rekkefølge, eller om det muligens skal gjøres i motsatt rekkefølge i W2K.

 

Lykke til ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...