Gå til innhold

[Løst] Dilemma; Kjøre Windows på MBP eller ny PC


Anbefalte innlegg

Hei,

 

For å si det først som sist; jeg har totalt utdatert når det gjelder datakomponenter mv.

 

Ståa er slik; jeg liker å spille Civ5, men har blitt "tvunget" til å spille dette på jobb-PC levert av arbeidsgiver. Nå har arbeidsgiver byttet ut PC til en ultrabook, forøvrig særdeles god til mail og office, men helt rævva hva gjelder Civ5. Dette er kjedelig som fy, da den tidligere jobb-PC'en måtte anvendes ettersom min egen MBP er av eldre årgang med et nokså rimelig (og følgelig dårlig) hovedkort.

 

Jeg står derfor ovenfor følgende;

  • Kjøpe ny billig PC som evner å kjøre Civ5 og spill av eldre årgang
  • Kjøre Windows på MBP

Jeg innbiller meg at sistnevnte er et langt rimeligere alternativ (behøver vel kun to programmer, Windows samt et program for å lage en virtuell maskin).

 

Spørsmålet er derimot om min MBP, med Windows (og i så tilfellet hvilken versjon av Windows) klarerer å kjøre Civ5. Spesifikasjonene er som følger; MBP tidlig 2011 med 2,3ghz Intel Core i5, 4GB RAM og Intel HD Grph. 3000 (384mb), her med sistnevnte som flaskehals. Jeg har forøvrig satt en SSD i maskinen (og det er forøvrig kort prosess å sette inn 8GB RAM dersom dette forbedrer situasjonen min).

 

Tilfellet pt. er at MBP'en (iOs) såvidt klarer å kjøre Civ5 uten å omkomme (herunder heteslag og lammelser), forutsatt korte arbeidsøkter og små spillkart & motstandere.

 

Noen formeninger om Windows på MBP'en min takler dette? Jeg har også et par andre spill liggende som jeg ikke har fått spilt på opp under 10 år, så misforstå meg rett; jeg er ikke på jagt etter det råeste og nyeste hva være seg ytelse (nostalgi vektes høyere, og temaet her er som sådan hvordan på billigst måte å få vekket liv i Civ5 igjen).

Endret av CYA
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for svar. Ok, forstår jeg deg rett så kjører ikke iOs når Windows kjører i Boot Camp? Betyr det at 4Gb RAM er tilstrekkelig (sammenlignet med evt. oppgradering til 8 Gb)? Er fristet til å gjøre sistnevnte, og ta en overhaling av spesielt heat sink og vifte; gjorde dette halvannet år tilbake da HDD ble byttet ut til SDD.

 

Kjenner du forøvrig til om oppsettet (som beskrevet ovenfor) kjører Windows 8 smertefritt, eller om det er smartere å gå for Windows 7?

Endret av CYA
Lenke til kommentar

Takk for tilbakemelding.

 

Gjorde et hederlig forsøk, men ser ut som - etter noe Googling - at Civ5 etter oppdatering tvinger frem høy FPS og tilhørende overoppheting av HW; ikke bra for en i utgangspunktet dårlig avkjølt maskin. Har derimot funnet frem til en del WDOS-klassikere på Steam for en billig penge, så ser ut som penger anvendt på WDOS ikke var bortkastet likevel (over 15 år siden jeg spilte Commandos sist :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...