Gå til innhold

tiff eller jpeg


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tja, litt forskjell skal det vel være? Poenget er jo at TIFF er et ukomprimert format, mens JPG blir komprimert, slik at billedfilene tar (mye) mindre plass, men med et kvalitetstap som varierer utifra hvor sterk komprimeringen er. Mindre filer = større kvalitetstap, kan man si.

 

Fordelen med TIFF er altså at du får ukomprimerte filer, som du kan redigere og lagre så mange ganger du vil i Photoshop, uten at det går utover kvaliteten. Gjentatt redigering og lagring av JPG-filer vil medføre ytterligere kvalitetstap hver gang.

 

Personlig bruker jeg bare JPG, med høyest mulig kvalitet, ettersom den i mine øyne ubetydelig bedre kvaliteten fra et TIFF-bilde ikke kan forsvare en filstørrelse som er flere ganger så stor som et høykvalitets JPG-bilde!

Lenke til kommentar

Det kommer an på hva du skal bruke bildene til. Jeg jobber som profesjonell fotograf, og bruker utelukkende JPG på høyeste kvalitetssetting. YMMV, og det kan hende det er bedre for ditt bruk å bruke TIFF.

 

Om du bare skal bruke bildene på skjerm eller i vanlig oppløsning på papir (dvs mindre enn A3), bør det ikke være noe problem.

 

Selv har jeg laget nydelige fremkalte digitalbilder (dvs fotoprosess, ikke printer) i 30" x 20" (76cm x 51cm) som har perfekt kvalitet - fra JPG bilder.

 

HJ

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...