Gå til innhold

Fiske om vinteren?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Noe til å lage hull i isen med, pinne, krok, varme klær. noe isolerende å sitte på, snøre og agn. Trenger ikke mer, men det er hva jeg kaller primitiv fiske. Fiske kommer veldig an på hvor mye man er villig å legge inn i hobbyen. Men anbefaler vel å kjøpe noe billig for å se om dette er noe for deg. 

 

Er nok mange steder å fiske rundt Oslo området, men det hjelper å si hva slags fisk du er ute etter. Ikke at jeg har særlig peiling i Oslo området, men hjelper nok andre og si hva du er ute etter av fisk. 

 

 

Her et enkelt startsett: isfiskesett. Her er et som er litt dyrere og beregnet for større fisk, link.

Lenke til kommentar

Er egentlig ute etter all fisk :p Hva med klær og sånt? Sko osv og hva slags borrer til isen? Hva slags agn er det best og ta med til all slags fisk med tanke på at det er vinter. Er vandt til å fiske alle årstidene utenom vinter, men tenkte jeg skulle prøve det.

 

Denne isboren f.eks.? http://www.skittfiske.no/Avdelinger/ISFISKE/Isbor/Alle/Mora-Ice-Easy-200mm-isbor-155439-p0000136269

 

Sko? http://www.skittfiske.no/Avdelinger/ISFISKE/Canada-Boots-brune-126180-p0000112237

 

Så litt på denne videoen og det ser jo mer gøyere å fiske på vinteren.

Endret av flamethower1234
Lenke til kommentar

Mark og/ eller maggot er klassikerne, har bare bra erfaringer med det.

 

Når det gjelder klær og sko så trenger du vanlige vinterklær bare litt varmere enn klær man beveger seg i. Kjøp store sko, 2-3-4 størrelser for store så du får flere par med ullsokker nedi.  Denne dressen er bra kjøp en som er "altfor stor" her også så du får plass til ullgenser og ekstra undertøy i. Prøv å kle deg lagvis (som alltid på vinteren) så du kan regulere tempen selv.

 

Du kan fint brenne bål på isen, helt trygt så lenge isen er god og tykk, asken og veden fra nederste delen av bålet vil skape et isolerende lag når det starter å smelte, så slutter det å synke etterhvert når "bunnlaget" er godt nok. Så lenge du ikke har et MEGABÅL vel og merke :D

 

Mitt beste råd hvis du vil ha en behagelig tur er å kjøpe/ lage en lavvo. Det der er bare link til den billigste jeg vet om :) Kan fint ha et lite bål her inne så det blir varmere.

 

Ta med en liten stol så du ikke må sitte rett på isen, det suger skikkelig, snakker av erfaring ;)

 

Jo mer "behagelig" du skal ha det jo mer utstyr må du ha med og du får mye tyngre last hvis ikke du har bilen nærme stedet du skal fiske.

 

Råd nummer 1 er å snakke med folk og lære deg hvordan man finner et godt isfiske sted, ikke bare hvilket vann men hvordan man finner et godt sted på en issjø generellt. Det er kjipt å lage hull flere ganger hvis du ikke finner et bra sted med en gang.

Lenke til kommentar

Fant litt mer info

"The truth is, finding the right Ice fishing location may seem like trying to find a needle in a haystack, if you don’t know what you’re doing"

Den tar for seg å finne steder med moderne utstyr, så det er kanskje uaktuellt.

 

Fant en til, orket ikke lese mye der.

 

Sjekk gjennom disse, kanskje det er noe som er bedre.

 

Det jeg vet om å finne et bra sted og tips for å få fisk:

 

Et godt tips er å fiske i et vann du er kjent i, dybde og slike ting. Lag mange hull som du har liner i alle. Fisken på vinteren beveger seg lite og er veldig slappe, det er derfor de biter lettere på litt snacks som mark og maggot. Man må nesten vifte agnet rett foran nesen på fisken. Prøv forskjellige dybder, ofte er det bra 0.5-1 meter over bunn. Slipp snøret ned til det ikke er stramt lenger, da er du i bunn, så sveiver du inn bittelitt.

 

Siden fisken er så slapp på vinteren så bør du ikke ha kroken på samme dybde i veldig lang tid, en halvtime kanskje? Borer du fler hull og det plutselig napper i et av dem på en gitt dybde så bør du få fler fisk der. De svømmer i små stimer. Når du skal dra opp så ikke sveiv opp med snella, dra snøret opp så du kan putte kroken ned igjen på samme dybde :)

 

Prøv å ikke få for stor fisk, da får du den ikke opp fra hullet :rofl:

 

Edit; Kjøp noen bjeller du kan sette på pilkene/ stengene du bruker, det fungerer utmerket :)

Endret av Dante's Inferno
  • Liker 1
Lenke til kommentar

5-6 pilker, hvis du skal fiske i flere hull samtidig.  Bjeller. Maggot/ mark (prøv begge) koster mellom 30-100,- etter min erfaring. En fortom kan muligens også være smart, men jeg vet ikke hvor var fisken er på dem på vinteren. Tror det går fint uten.

 

Tror fiskeutstyret ikke burde koste deg mer enn 1000,-, kommer an på hvor mye ekstrautstyr du vil ha.

 

En slik sak (ikke foten) er også bra og du kan lage en selv med en planke eller noe så kan du bruke hvem sene du vil. Du må kanskje ha et stativ av noe slag for at bjella skal være effektiv?

 

Veldig billig å fiske på isen, lager du pilken selv så kommer du deg unna med 2-300,- inkludert agn :)

Endret av Dante's Inferno
Lenke til kommentar

Først dem slukner du har linket til er wobblere, de brukes til å kastes eller dørje med. Om du ser den plastikk "tungen" på toppen drar sluken nedover og blir på en bestemt dybde i vannet (med konstant hastighet riktig nok).

 

Er du på jakt etter stor fisk anbefaler jeg et stort isborr, kjedelig å få stor fisk så ikke får den opp av vannet. Kan eventuelt borte flere hull og slå de sammen til et stort.

 

Til isfiske brukes balansepilker, pilk eller mormyska, gjerne med agn.

 

http://mmfiske.no/nettbutikk/Isfiske/Balansepilker?2&p1=7554&p2=7647&p3=0&categoryId=7647

 

Når man evt får småfisk kan man bruke de som agn.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...