Gå til innhold

Noen spørsmål om papst 21db vifte..


sxxxe83

Anbefalte innlegg

Kjøpte meg 3 stk papst 21db vifter, 2 stk for pCn og 1 jeg tenkte jeg sku bytte ut med den i XboXn..

 

XboXn hadde ikke godt av 21db vifta, tempen gikk opp til 71 C på CPu og 59på gpu. så jeg bytta tilbake til den orginale, som egentlig ikke bråkte såå mye..

 

før tror jeg det lå på 50 CPU 45 GPU, uansett det som bråka mest i xboXn er jo GPU vifta og min MAXTOR 120 gb 7200 rmp disk (må fått bytta til en samsung/seagate?? silent drive el no på 5400 rmp..

 

Noen som vet hva målet på gpu vifta er?, målte med målband og kom fram til 40x50mm, dybda er vel ikke mer enn 10-15.. Fins det vifter på de måla da??

 

Til pCn så gikk jeg tom for de små 3 pins kontaktene til viftene, så den ene vifta, en gammel papst (2 stk ledninger, svart og rød) klipte av en 4 pins kontakt fra psu ledningene, som skal inn i f.eks diskett stasjon. og kobla den rød fra vifta til en gul fra psu ledningen.. resultatet ble veldig bra.. Men de nye papst viftene har 3 stk ledninger 1 rød, 1 blå og 1 hvit, og jeg prøvde en etter en og koble på den gule, uten at det funka, og hva kommer det av..? er ingen elektriker som dere sikkert skjønner.. Er ikke så nøye med ting,. Klipte t.o.m av den 4 pins kontakten fra psu mens pCn stod på.. det kom en rar lyd, og det virka som om den skrudde seg av, men vifter og alt gikk, hdDne skrudde seg av...

 

Noen som har tips, så setter jeg stor pris på det, og til sikkert en av dere som skal kommentere at det ikke er lurt å klippe av ledninger mens pcN står på osv.. Så veit jeg det.. Må leve litt farlig da..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Men de nye papst viftene har 3 stk ledninger 1 rød, 1 blå og 1 hvit, og jeg prøvde en etter en og koble på den gule, uten at det funka, og hva kommer det av..? er ingen elektriker som dere sikkert skjønner..

hehe.. den hvite er jord, den røde er +12V og den blåe er rpm måleren.. dette er forskjellig fra vifte til vifte så jeg skal ikke garantere at det er riktig :shrug:

Lenke til kommentar
Noen som vet hva målet på gpu vifta er?, målte med målband og kom fram til 40x50mm, dybda er vel ikke mer enn 10-15.. Fins det vifter på de måla da??

Den må jo være like begge veier da ;) Enten 40x40 eller 50x50

Men de nye papst viftene har 3 stk ledninger 1 rød, 1 blå og 1 hvit, og jeg prøvde en etter en og koble på den gule, uten at det funka, og hva kommer det av..?

Den blå ledningen er for hastighetsavlesning, altså at det kommer en puls ut der for hver omdreining på viften, kan hende du ødla viften ved å sende spenning inn på denne, men jeg vet ikke hvordan viften er bygd opp.

Klipte t.o.m  av den 4 pins kontakten fra psu mens pCn stod på.. det kom en rar lyd, og det virka som om den skrudde seg av, men vifter og alt gikk, hdDne skrudde seg av...

Går jo bra å klipe av så lenge du klipper en og en ledning om gangen, ellers blir det kortslutning, men er jo selvfølgelig anbefalt og gjøre slikt med PC'n av :D

 

Får håpe dette hjalp deg :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...