Gå til innhold

Hjelp til valg av sykkel


Joshiwoo

Anbefalte innlegg

Jeg har nå vært ute og tittet på ulike sykler. Formålet er en sykkel til og fra jobb, cirka fire kilometer hver vei. Etter å ha kikket på ulike sykler og prøvesittet noen av dem, står jeg i all hovedsak mellom to:

Scott Sportster Park HD

Hard Rocx Comfort Machine C27

 

Det er jo to noe forskjellige sykler, med tanke på at den ene er hybrid og den andre er bysykkel. Har noen her noen formening om det? Vektmessig er Scott marginalt lettere etter at skjermer og sånt kommer på, mens Hard Rocx kommer ferdig med alt og koster noe mindre (5999,-). Vil det være en merkbar forskjell når man sykler til og fra jobb på asfalt? Det meste er sentrumssykling og noe utenfor, med en liten bakke helt på slutten.

 

Edit: Det var C27, ikke C24.

Endret av Joshiwoo
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vil nok tro at en hybridsykkel er bedre egnet til å sykle til og fra jobb. Jeg har det for meg at bysykler er veldig tunge å sykle på og at det ikke altid går så fort. Hybridsykler er bedre egnet hvis du ønsker å komme deg raskere frem. Bysykler er kanskje hakket mer komfortable, men neppe like raske. Jeg vil også anbefale at du tar en titt på landeveissykler hvis du er interessert, så sant veiene til dit du skal ikke er veldig dårlige. Landeveissykler er etter min mening den ultimate sykkelen.

Lenke til kommentar

Den Scott Sportsteren er veldig hybrid. Selv bruker jeg den til nesten allt mulig. Den passer godt som touring sykkel. Kanskje ikke den aller beste sykkel på røffe veier pga. litt tynne dekk (og delvis hjul), men ikke noe stort problem heller. Passer også som jobb/handle -sykkel, siden det er lett å sette skjermer og bagasjebrett på den. Stiv og solid ramme. Litt tung, men alikevel ganske rask (stiv ramme, tynne dekk) til å være en hybrid av dette kaliber. Har ganske gode komponenter.

Bakdelene med sykkelen er:

Elendig setepinne av dårlig kvalitet. Skal liksom dempe men gjør skjeldent det. Setet begynner også å vakle etter en tids bruk. Bytt til en normal setepinne med det samme. Den originale er ikke noe å ha, og jeg begriper ikke hvorfor de har valgt ut noe slikt i første omgang!

Skal du ha støtte på den, er det desværre ikke noe annet som passer skikkelig enn en originalstøtte, som XXL faktiskt ikke har. Finnes desverre ikke å få tak i her i Norge så vidt jeg vet. Selv fant jeg min på e-bay.

Som på så mange andre budsjettsykkler, bør hjulene på denne også få en omgang hos sykkelreperatør, hvis du da ikke velger å gjøre det selv, for å få justert eikene skikkelig. Få sjekket over fetting og tilstramming av lagere i samme slengen.

Lenke til kommentar

Etter min mening er den nær ultimate pendlersykkelen en cyclocross. Det synes i hvert fall jeg, etter å ha hatt en slik sykkel i et år. Jeg har 12 km til jobben, hver vei, og det går unna på godt under halvtimen, begge veier, under samme forhold. Pluss at sykkelen fint tåler trikkeskinner og fortauskanter på samme måte som hybrider gjør. De fleste på hybrider har ikke en sjanse til å holde følge.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...