Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Kan ikke lenger veksle mellom Eyefinity og extended desktop


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Så, hvordan forklare problemet...

 

Ok, så, for en uke siden kunne jeg trykke [WIN]+P og velge Duplicate for å slå sammen 3 skjermer til 1 med Eyefinity, eller velge Extend for å få de tre skjermene hver for seg. Supert.

 

Nå kjører Eyefinity som "Extended" allerede, slik at jeg ikke kan bytte tilbake til tre individuelle skjermer. Skal jeg aktivere/deaktivere Eyefinity er det en relativt krevende prosess da jeg må gjøre det manuelt i CCC i tillegg å rydde opp i skjermlayouten etterpå da alt blir kaos. Jeg forsøkte også presets med hotkeys i CCC, men det ble ennå mer kaos.

 

Greia er nemlig at det er flere skjermer inne i bildet. I tillegg til et HD7870 som kjører 3 24" 1080p skjermer, to med DVI og en med et aktivt miniDP-DVI adapter, er det også et GTX720 kjører 3 forskjellige skjermer fordelt på VGA, HDMI og DVI.

 

Det som er nytt er GTX720-kortet, som ble montert som en erstatning for et 10 år gammelt 7800GTX kort som kun hadde to utganger og produserte en del varme. Før, når WIN+P fungerte, kjørte jeg altså kun 5 skjermer totalt.

 

But wait, there's more! Når jeg skulle starte maskinen etter å ha byttet kortet (og en Nepton 140XL) fikk jeg problemer med system-SSD'en som ble detektert men ikke gjenkjent som 'bootable'. Hadde flyttet disken til en annen SATA-kontroller på hovedkortet fordi den ene vifta til Neptonen var i veien for de gamle portene. Fjernet vifta, koblet SSD'en tilbake, og da ble den gjenkjent som bootable - men hver gang den forsøkte å laste Windows 8.1 restartet maskinen i det den skulle vise skrivebordet. Endte opp med å kjøre en 'refresh' i reparasjonsmenyen til W8.1, som later til å være en grundig rens av registret om ikke annet. Siden det har maskinen ellers fungert som normalt (om 40 grader kaldere). Poenget er at jeg ikke vet om Eyefinity-problemet kommer av de nye ATI- og Nvidia-driverne jeg måtte laste ned etterpå, den ekstra skjermen jeg har koblet til, eller om det er det nye skjermkortet som blander seg inn(skeptisk). Det er vel verdt å nevne at jeg hadde de nyeste driverne også før jeg fikk det nye kortet, men om 7800GTX og GTX720 bruker den samme driverpakka vet jeg ikke.

 

TL;DR:

Før: Kunne enkelt bytte mellom 2+3 og 2+eyefinity
Så: Installerte nytt sekundært grafikk-kort, koblet til en ekstra skjerm, lastet ned nyeste drivere

Nå: Kan ikke enkelt bytte mellom 3+3 og 3+eyefinity

 

Systemet ellers:

Hovedkort: Gigabyte GA-EX58-DS4

Prosessor: Intel Core i7-980X

Minne: 6x4GB Corsair XMS3 Vengeance 1600MHz

 

Det positive er at Chrome ikke lenger flipper ut og logger meg ut av Windows-kontoen hver gang jeg maksimerer det i Eyefinity...

 

PS: Jeg har forsøkt Hydra-tillegget til CCC for å sette opp 'skjermrammer' slik at jeg bare kunne ha latt Eyefinity stå på. Men dette fikk jeg virkelig ikke til å fungere, da vinduene kun ville maksimere til to av de tre virtuelle skjermene. I tillegg fungerte det ikke med maksimert video. Er det noen tilsvarende alternativer som fungerer bedre, så jeg slipper å skru av og på Eyefinity 'hele tiden'?

Endret av DOD
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...