Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Gebyr ved avsluttning av leieforhold av hybel


Arnt555

Anbefalte innlegg

Hei.

Litt bakgrunssinfo om leieavtalen:
1. Var i prinsippet en tidsbestemt leieavtale, men ved nærmere ettersyn ser jeg at den faktisk bare gjelder i 2 år og 8 mnd fra underskriftsdato til leieforholdet utløper uten oppsigelse. Dette fører vel til at avtalen blir tidsubestemt? ref. § 9-3 husleieloven

2. Leieforholdet gjelder "Annen bolig, midlertidig behov for beboelse". Det jeg leier er et enkelt rom uten bad og kjøkken, i en leilighet som deles av fire personer.

3. Leieforholdet kan fra hver av partene sies opp med minst 3 måneders frist til fraflytting ved utløpet av juli måned hver år (her er det referert til pkt. 2 over)

4. Hvis huseier godkjenner ny leier, kan leieavtalen overdras før tidsfristen med et gebyr på halv månedsleie.


Jeg sa opp min leieavtale for noen måneder siden med håp om å flytte ut i juni, og har funnet ny leietaker som huseier har godkjent. Spørsmålet mitt er egentlig om utleier (et AS, altså ingen eiere bor i huset) egentlig har lov til å kreve dette gebyret på halv husleie da den nye personen som flytter inn, flytter inn i juli og jeg betaler full husleie ut juni?

Takk for svar

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vet ikke jussen rundt det, men jeg har vært i samme situasjon hvor jeg har funnet noen andre til å overta hybelen min. Da har det ikke vært snakk om noe "gebyr" noen av gangene. Første gangen leide jeg av privatperson, andre gangen ikke. Det virker merkelig å skulle ta betalt for at du finner en ny leietaker slik at de slipper å holde visning, men jeg vet som sagt ikke hva som er lov og ikke. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...