Gå til innhold

Gå med sekk, hvor tung vekt?


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg skal inn i MP snart, og tenkte å begynne å gå med sekk for å bli vant til tyngde og belastning. Var på en lignende opplevelse for en stund siden, og fikk veldig raskt beinhinnebetennelse i begge knærne. Er jente og veier 53 kg. Har sekk klar, mangler bare vekter  :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+130498

Tja, så tung du orker også ta det derfra? Er vel ikke så mye sekkbæring i MP  at det er noe du trenger å trene på vil jeg tro, men merk deg tro!

Lenke til kommentar

Tja, så tung du orker også ta det derfra? Er vel ikke så mye sekkbæring i MP  at det er noe du trenger å trene på vil jeg tro, men merk deg tro!

Du skal definitivt ikke gå med så tung sekk du orker, og så ta det derfra... Det er oppskriften på overbelastningsskade. Hvor mye du skal starte med kommer nok litt an på hvor lenge det er til du skal inn, i tillegg til hva du føler går bra. Siden du er en relativt liten og lett jente, og kravene til MP. Jeg vet at opptaket til MP kan være relativt tungt fysisk, men etter opptaket vil det nok ikke være mye fokus på bæring av sekk (jeg har ikke vært MP, så andre må gjerne rette på meg her). Uansett, under ligger treningsprogrammet til fallskjermjegeropptaket. Det er beregnet på å gå over 30 uker, altså over 6 måneder, og fallskjermjegeropptaket er betydelig tyngre og mer belastende enn MP-opptaket. Likevel starter treningsprogrammet med 10 kg sekk.

 

http://www.fallskjermjeger.no/treningsprogram_FJ-small.pdf

 

Jeg ville også startet med 10 kg sekk hvis jeg var deg. Det er ikke mer enn en tung skolesekk, men er et bra startpunkt som sikkert vil gi litt treningseffekt også. Hvis 10 kg kjennes greit ut, ville jeg økt jevnlig, kanskje 2 kg i uken, til du når rundt 25-30 kg. Jeg ville ikke trent med mer enn 30 kg hvis jeg var deg. Det bør ikke være nødvendig for MP-opptaket. Hele tiden ville jeg vurdert dine egne evner, og kanskje økt fortere opp til et nivå som er slitsomt (eller vente litt lengre med å øke vektene, hvis det er nødvendig), men overkommelig og ikke for vondt (ubehag skal man gjerne føle, spesielt i muskler i skuldrene i starten, men stikkende smerter i ryggmargen er nok ikke lurt å ignorere over tid).

 

Lykke til! :)

Endret av Reeve
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Du blir garantert å marsje i rekrutten uavhengig av tjeneste og tjenestested.Å marsje med en tung storsekk er noe mange sliter med, selv de store sterke gutta. Det er en vanesak som alt annet, og det er fornuftig å trene på det før innrykk.. Etter du har begynt å øke vekten noe kan du også tenke på tempo. Marsjfarten er litt høyere enn vanlig søndagstur med familien. Start med 10kg og øk gradvis pr uke. Gå turer i bratt og varierende terreng, gjerne på 1,5-3t.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...